Ikea hack: vartalotyyny Sortsö matosta

Ikea hack SORTSÖ matosta, sillä en keksinyt mihin muuhunkaan tätä ihastuttavaa pientä yksinkertaista ja kauniin luonnonvalkoista mattoa käyttäisin. Tai no keksin ja siksi ostinkin niitä kaksi. Toiseen hack ideaan palaan myöhemmin kunhan saan muutama muun keskeneräisen projektin valmiiksi.

Mutta siis kaunis ja edullinen matto, joka on ainakin omaan makuuni aivan liian pieni käytettäväksi sellaisenaan. Onneksi tämä kuitenkin taipuu myös moneen muuhun käyttötarkoitukseen.

Ikea hack – vartalotyyny

Tyynyn valmistamista varten tarvitset:

IKEA SORTSÖ -maton (tai minkä tahansa muun samankokoisen pienen maton)

– Vanua tai sisätyyny (yhteen tyynyyn riitti yhden 40×65 INNER sisätyynyn verran vanua)

Ompelukoneen

Ratkojan ja nuppineuloja (mä en löytänyt omia nuppineuloja mutta selvisin ilmankin)

ikea hack sortsö

Aloita silittämällä maton viikkaussaumat niin hyvin kuin mahdollista. Sillä ainakin omassani oli varsin syvät viikkausrypyt. Koska matto on paksua kudosta, sitä ei saa ihan sileäksi, mutta ei hätää ne kyllä tasoittuvat ajan myötä.

Seuraavaksi revi tuotelappu irti. Se irtoaa helposti ilman minkäänlaisia työkaluja. Tuotelapun ompeleen saat helposti purettua ratkojalla. Toki sama homma onnistunee myös teräväkärkisillä saksilla.

ikea hack sortsö

Taita seuraavaksi matto keskeltä pituussuunnassa puoliksi oikeat reunat vastakkain. Käytä tarvittaessa nuppineuloja. Ompele sitten reunat yhteen.

Käännä tyyny oikeinpäin ja ompele seuraavaksi tyynyn toinen pää kiinni ja lisää sitten täyte. Kun olet täyttänyt tyynyn, viimeistele tyyny ompelemalla toinenkin pää kiinni.

ikea hack sortsö
ikea hack sortsö
ikea hack sortsö

Tälle yksinkertaisen kauniille vartalotyynylle tuli hintaa n. 7 eur. Ei paha ollenkaan eihän?

Lue myös: Sateenkaari puuhelmistä ja Kukkaruukku kierrätysmateriaalista

Satu / Rauharentola - -

2 kommenttia “Ikea hack: vartalotyyny Sortsö matosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *