Vintage rottinki

Vintage rottinki rulaa edelleen sisustusrintamalla ja monen muun kanssasisustajan tapaan mäkin olen hiukan hurahtanut siihen. Rottinkiset yksityiskohdat tuovat lämpöä, kerroksellisuutta ja ripauksen bohoa modernin pelkistettyynkin sisustukseen. Ja mikäli haluaa tunnustaa väriä voi rottinkipinnan helposti maalata spraymaalilla. Mä olen kuitenkin ihastunut tähän vanhan rottingin hiukan oranssiin taittavaan vaaleanruskeaan sävyyn. Sen lisäksi rottinki luonnonmateriaalina on hyvin kestävää ja isotkin kalusteet ovat kevyitä siirrellä. Ja sekös levotonta sielua erityisesti ihastuttaa.

Mummoni jäämistöstä Tampereelle veljeni kodin kautta kulkenut 60-luvun pieni kukkajakkara toimii alkuperäisessä tarkoituksessaan ja ostinkin sen päälle kauniin ja ilmavan lankaköynnöksen . Lankaköynnös on vielä alkuperäisessä ruukussaan mutta tilasin sille jo tämän yksinkertaisen kivikeraamisen ruukun.

vintage rottinki

Rouhea vintage rottinki

Monilla foorumeilla tämä vanhan rottingin uusi tuleminen ja innostus on jo hyvin tiedostettu ja hinnat ovat lyhyessä ajassa tuplaantuneet mutta edullisiakin löytöjä voi vielä tehdä. Erityisen kysyttyjä taitavat olla kahvalliset rottinkitarjottimet (ne sellaiset, joissa pohja on kuvioitua lasia), kukkapöydät/-tolpat ja seinään ripustettavat kukkatelineet.

Juuri ennen rippijuhlia etsin edullisia jakkaroita lisäistumapaikoiksi ja kuin sattumalta törmäsin näihin vanhoihin jakkaroihin, jotka vanhan kesämökin tyhjennyksessä myytiin mielestäni varsin edulliseen hintaan 12 eur/4 kpl. Vanhojen kukallisten istuinpäällisten alta paljastui kaunis ja täysin ehjä rottinkipinta. Mielstäni ihan mahtava löytö siis tämäkin.

vintage rottinki

Oletko sinä kaivanut vanhat rottinkikalusteet esille kellarista tai varaston kätköistä? Vai kenties tehnyt rottinkiostoksia kirpputoreilta tai kierrätysmyymälöistä?

Lue myös:

Rottinkinen pikkupöytä

 

Vintage rottinki” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *