Tässä helppo herkkuohje, joka sopii loistavasti nauttittavaksi kahvin kanssa näillä hellekeleillä ja miksei muutenkin. Tämän voi tehdä pakkaseen jo hyvissä ajoin ennen vieraita mutta jäädyttämiseen kannattaa varata vähintään 4 tuntia. Jäädyke säilyy pakkasessa peitettynä hyvänä parikin viikkoa.
Tätä reseptiä on tituleerattu kotiäidin tarjoiluehdotus nro 1:ksi, koska sen valmistamiseen ei mene kun kymmenisen minuuttia.
Mariannejäädyke
150 g Mariannemurua
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
* vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vatkaa myös kerma vaahdoksi
* yhdistä karkit vaahtoon, lisää myös kermavaahto varovasti nostellen sekaan
* kaada tuorekelmulla vuorattuun vuokaan ja pakasta
* ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua
* nauti!