Mukaan hyvän ystäväni polttareihin valmistui raikas kookoskakku. Hawaiji teemainen kakku syntyi helpolla ohjeella.
Kuorrutus
Voitele 2 litran kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
Pese limet hyvin. Raasta yhdestä limestä kuori ja purista mehua 3/4 dl. Lisää taikinaan kuoriraaste, mehu ja kookoshiutaleet. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
Valmista kuorrute. Paloittele suklaa kattilaan, lisää kerma ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Kaada vähän jäähtynyt kuorrutus tasaisesti kakulle ja anna sen valua reunoille.
Ripottele kakun päälle runsaasti kookoshiutaleita.
Nyt kakku suitsait pakettiin ja polttareita juhlimaan. Keittiön siivous taitaa tällä kertaa jäädä jollekin muulle.
P.S. Anteeksi kuvien laatu, ne on otettu pika pikaa.
P.P.S Kakku kulki mukanani laukussa koko päivän ja uups unohdin antaa sen mukaan polttariseurueelle, kun tiemme päivän ohjelman jälkeen erkanivat. Mutta hyvää oli, sorry naiset.