Makeannälkä yllätti nti F:n ja mut kuluneella viikolla. Ja koska kaapista ei löytynyt keksinmurustakaan päätimme vihdoin testata reseptiarkistossa pölyttyneen mukisuklaakakku reseptin. Mukisuklaakakkuhan valmistuu muutamassa minuutissa ja aineksetkin löytyvät melko varmasti jokaisen kaapista. Reseptiä on helppo varioida omien mieltymyksien mukaan mutta hyvää se oli näinkin ihan tällä perusreseptillä.
Mukisuklaakakku
(1 iso mukikakku/2 pienempää kakkua)
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
1 rkl voisulaa
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja kaada taikina mikron kestävään mukiin. Laita mikroon ja ”paista” mikron tehosta riippuen 50 sek – 1.30 min. Tarkista kakun koostumus välillä ja jatka kunnes olet tyytyväinen. Me jätimme kakun hiukan raa*aksi keskeltä. Koristele pinta tomusokerilla tai kookoshiutaleilla. Tarjoa kakku lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Makoisaa perjantaita ihanaiset <3.
Aivan ihana tuo mukikakkuresepti. Oli heti pakko testata! Aiemmin toisella ohjeella tuli susi, mutta nyt aivan ihanaa, mikäli "jättää" vielä raa'aksi sisältä.
Eikös. Parasta musta onkin se ihanan lämmin "suklaakastike".