Jussina aukesi ensi kertaa virallisesti meidän sillibaari. Pidämme silleistä erityisen paljon ja ne kuuluvatkin kesäkeittiömme alkuruokiin takuuvarmasti. Mun ehdoton suosikki on Fiskexporten Varbergin silli mätimajoneesissa. Niin hyvää ettei se tarvitse kaverikseen edes uusia perunoita tai ruisleipää. Oikeastaan se on parasta juuri sellaisenaan.
Paksuhko mätimajoneesi on juuri sopivan mausteinen ja silli pieninä makupalasina. Purkinpohja pilkistää yllättävän äkkiä.
Sillillä vai ilman?
Silli ei ole kyllä mun juttu ollenkaan. Toisille kesä ei tule ilman silliä, mulle se ei tule ilman valkokastiketta 😉
Mulla valkokastike kuuluu taas kiinteästi jouluun ;). Syön sitä sekä lipeäkalan että mädin kanssa. Makumieltymyksensä kullakin.
Rrrrrrakastan silliä,kaikenmakuisia!Kesä=uudet perunat silli.ja jouluna silliä,ja ympärivuoden silliä?
Vaikka mäkin rakastan niin silti niitä tulee syötyä oikeastaan vain kesällä ja jouluna. Miten joku niin hyvä unohtuukin sitten välillä ;).