Paahdettuja hunaja-kanelimanteleita diy kääreessä syntyy helposti ja nopeasti kenen tahansa keittiössä. Muista naapuria, ystävää tai vaikkapa opettajaa tällä pienellä, herkullisella ja syötävällä joulumuistamisella. Manteliohjeen lisäksi löydät tästä postauksesta helpon DIY kääreen ohjeen, johon mantelit on helppo sujauttaa. Toki kääreelle voi halutessaan keksiä myös muuta käyttöä.
Paahdetut hunaja-kanelimantelit
200 g manteleita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
0,5dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Levitä mantelit uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia, tarkkaile paahtoa. Mantelit palaa helposti. Paahtuneet mantelit ovat kauniin kullanruskeita.
Mittaa hunaja, vesi ja öljy laakeaan pannuun ja kuumenna ne kiehuvaksi. Kaada pannuun mantelit ja sekoittele kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.
Mittaa kulhoon sokeri, kaneli ja suola, kaada kulhoon mantelit suoraan pannusta ja sekoita.
Tarjoile/pussita mantelit jäähtyneinä.
Paahdetuille manteleille syntyy pussi 15cm x 15cm jämäkästä paperista (esimerkiksi voimapaperi tms.).
Taita paperi kolmion muotoiseksi ja käännä molemmat terävät reunat kohti toista pitkää sivua vuorotellen.
Lopuksi käännä yläosasta etummainen osa alaspäin ja kiinnitä itsetehty tai tulostettu etiketti.
Mukavan mausteista lauantai iltaa.
“Paahdettuja hunaja-kanelimanteleita diy kääreessä” kommentit