Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Resepti näihin löytyi aikoinaan Nalle ohrahiutalepaketin kyljestä. Ja taitaa se siellä edelleenkin olla. Nallen leipäset tunnetaan meillä nimellä pikkuruiset focacciat. Juuri sopivan maukkaat pienet leipäset maistuvat koko perheelle ja niitä meillä tehdään sekä ohraisina että kauraisina. Nopea arjen leipomiseen sopiva resepti jota voi halutessaan helposti tuunata.
Pikkuruiset focacciat
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen sokeri, suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä ohrahiutaleisiin kuivahiiva ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja öljy vuorotellen pienissä erissä puuharukalla ja käsin sekoittaen/vaivaten. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.
Vaivaa taikinaa hetken aikaa kulhossa ja nostele sitten nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin ohuiksi leipäsiksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
Valmista yrttiöljy sekoittamalla öljyyn murskattu valkosipuli ja rosmariini. Painele kohonneisiin leipäsiin koloja sormella ja sivele leivät yrttiöljyllä.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Tuli ihan nälkä!<br />
<br />
Saija
Eikun leipomaan Saija.
Ihania leipäsiä. Muutenkin kivan oloinen blogi sinulla 🙂 Täytyypä tulla uudestaankin käymään.
Kiitoksia Hanna-Mari ja tervetuloa vaan uudelleen :):