Mä rakastan ja joku toinen varmasti sitten ei. Ihanan lempeän yhdistelmän saa lisäämällä maa-artisokkagratiiniin hiukan perunaa. Se taittaa hyvin jokseenkin aromikkaan maa-artisokan makua. Aikuisten lisukeruoaksi syntyi sunnuntain päivälliselle alunperin Valion sivulta löytynyt maa-artisokkagratiini hiukan muunneltuna.
Maa-artisokkagratiini
700g maa-artisokkaa
300g jauhoisia perunoita
pippurisekoitusta
suolaa
150g lempi juustoasi raastettuna
4dl kermaa
-
Kuori maa-artisokat ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo nopeasti lävikössä kylmällä vedellä. Valuta. Kaada uunivuokaan.
-
Ripottele mausteet päälle ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta. Kaada päälle kerma. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
-
Kypsennä 200 asteessa 45 min. Ota folio pois ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Nosta vuoka takaisin uuniin, jatka kypsentämistä 200 asteessa 30 min. Laita uuni pois päältä, peitä vuoka uudelleen foliolla. Anna hautua jälkilämmössä 15 min.
Maukasta tiistai päivää <3.
Nam! Pitäisikin käydä omat kaivamassa maasta ylös ja laittaa uuniin.
Mä olen yleensä tehnyt keittoa, nyt vähän jotain muuta. Hyvää oli näinkin.