Kuivatut appelsiinit ovat todella kauniita. Sen lisäksi, että niitä kuivattaessa syntyvä tuoksu on lähes huumaava, väkevän oranssina hehkuvat viipaleet antavat aimo annoksen energiaa varsinkin näin synkkänä ja pimeänä vuodenaikana. Niillä saa muuten omaan sisustukseensa pienen twistin, joko laittamalla niitä kauniisti esille ihan sellaisenaan tai vaikkapa rouheasti naruun pujoteltuna.
Mun ensimmäinen satsi on nyt kuivattu enkä vaan malttanut olla ottamatta muutamaa kuvaa, niin kauniita ne ovat.
Kuivattaminen on varsin yksinkertaista:
Viipaloi appelsiinit terävällä veitsellä noin kolmen millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voit halutessasi siivilöidä viipaleille hieman tomusokeria. Tomusokeri saa viipaleet loistamaan erityisen kirkkaina. Kuivata viipaleita uunissa 100 asteessa 2–4 tuntia. Jätä uunin luukun väliin lusikka, haarukka tms. jolloin appelsiineista haihtuva neste pääsee pois raosta. Saman ohjeen mukaisesti voit kuivata myös sitruuna- ja limeviipaleita.
Pala aurinkoa iltaasi <3.
Kivoja ovat. Teen yleensä sitten ennen joulua niitä ja asettelen sinne sun tänne. En kyllä laita uuniin vaan kuivatan ihan pellillä vaan. Mukavaa loppumaanantaita!
Mä olen tehnyt vaan uunissa, jo pelkästään sen ihanan tuoksun vuoksi. Millaiseksi ja kauanko ne kuivuvat ilman uunia?