Voi mikä viikonaloitus, ihana aurinko ja lämpö. Uskotteko, että ne ovat oikeasti antaneet paljon voimaa. Ja sitä juuri nyt tarvitaankin. Sunnuntaisten me&i naisteniltapäivän kutsujen (jotka olin lähellä perua) herkut koostuivat tällä kertaa varsin yksinkertaisista elementeistä. Raikas vihreäsalaatti höystettynä kuivatuilla viikunoilla. Siemennäkkäriä, brietä, vuohenjuustoa, viikuna- ja vadelmagranaattiomenahilloa.
Siemennäkkäriä kokeilin tehdä ihan ensimmäistä kertaa ja alkuperäinen ohje siihen löytyi ihanaisen Irinan blogista. Uskaltauduin hiukan muuttamaan määriä ja silti saamaan ainakin omasta mielestäni varsin onnistuneen lopputuloksen.
Siemennäkkäri
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
3 dl maissijauhoja
3,5 dl vettä
0,75 dl öljyä
suolaa
Kypsennys uunissa 150 asteessa noin 40 minuuttia
Sekoita keskenään siemenet, maissijauho, öljy, vesi ja suola. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikina kahden levinpaperin välissä ohuen ohueksi levyksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja paista uunissa 150 asteessa noin 40 min. tai kunnes näkkäri tuntuu rapsakalta. Halutessaan näkkärin voi leikata paloiksi kuumana tai antaa sen jäähtyä levynä ja sen jälkeen napasautella se epämääräisiksi paloiksi.
Ihanaa keskiviikko iltaa <3.
Varmasti on kyllä desi helpompi mitata, kuin 0,75 dl 😀
Juurikin niin :D.
Voi että milloinhan saisin tehtyä tätä näkkäriä,jota kaikki niin kehuu :))