Tommost pitsi sanos Rauma flikk

… ko hämhäki verko näk.
 
Vanhalle Raumalle on helppo menettää sydämensä ja niin kävi mullekin. Edellisen kerran olen tainnut Raumalla vierailla lapsuudessani, josta muistikuvat ovat varsin hatarat. Nyt sen sijaan vanhat puutalot kapeat kadut ja kujat ovat piirtyneet verkkokalvoilleni varsin tarkasti. Huikean kaunis puutaloalue ansaitsee ehdottomasti  paikkansa UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.
Vaikka näin pitsiviikon aikaan kadut ja kujat olivat täynnä ihmisiä valitsimme kaupunkiin tutustumistavaksi suositellun päämäärättömän kuljeskelun kaduilla ja kujilla, piipahduksia ihaniin pikku putiikkeihin ja houkutteleviin kahviloihin. Jo pelkästään toinen toistaan lumoavammat talot ovat uniikkeja nähtävyyksiä, joita ei vain voi nähdä liikaa.
 
 
DSC_0396%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0291%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0289%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0295%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0283%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0306%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0364%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0363%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0366%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0369%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0377%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0378%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0380%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0386%20rauharentola.jpg
 
 
Viisaammat tiesivät kertoa, että pitsiviikko on vuosien saatossa kehittynyt ja kasvanut koko perheen kaupunkitapahtumaksi mutta tapahtuman sielu ja sydän on edelleen perinteisissä pitsinäyttelyissä, joiden rinnalle on saatu varsin värikäs kirjo erilaisia kulttuuritapahtumia, joihin mekin tällä yhden yön pikavisiitillä keskityimme.
 
 
DSC_0311.jpg
 
 
Kylläpä tuntui hotellin sänky hyvältä, kun olimme koko päivän urakalla kuluttanneet Rauman katuja ja kujia. Yövyimme aivan Vanhan Rauman tuntumassa BEST WESTERN Hotel Raumanlinnassa. BEST WESTERN Hotel Raumanlinna on alunperin rakennettu suojeluskuntataloksi vuonna 1933. Tämä funkistyylinen rakennus henkii yhä vanhaa aikaa vaikka se onkin peruskorjattu 2000-luvulla ja näin ollen vastaa täysin nykypäivän majoittujien vaatimuksia. Aivan hotellin välittömässä läheisyydessä on Keskuspuiston leikkikenttä, jossa mekin kävimme leikkimässä useampaan kertaan.
 
 
DSC_0317%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0268%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0333%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0344%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0353%20rauharentola.jpg
 
 
Suurperheenä, vaikka sitä sanaa vierastankin on meille ensiarvoisen tärkeää, että myös hotellissa meillä on tilaa ympärillämme. Kaikkihan sen tietää mitä siitä syntyy kun ollaan kuin sillit suolassa. Tilan lisäksi meille on tärkeää myös hyvät yöunet. Raumanlinnassa meille oli järjestetty Twin room. Emme me varmaan olisi 6 henkisenä muunlaiseen mahtuneetkaan. Tytöt nukkuivat toisessa ”huoneessa” ja minä ja miehet toisessa.
 
 
DSC_0258%20rauharentola.jpg
 
 
DSC_0312%20rauharentola.jpg
 
 
Ennen seuraavan aamupäivän sadekuuroja, aamupala, pyörähdys kansainvälisillä suurmarkkinoilla ja auto kohti kotia.
 
Kiitos Rauma ja BEST WESTERN Hotel Raumanlinna.
 
 

2 kommenttia “Tommost pitsi sanos Rauma flikk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *