Avokadojäädyke.

Avokadot ovat täynnä vitamiineja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Mä olen tähän asti syönyt avokadoja ”suolaisena” herkkuna mutta eilen mä kokeilin yhtä ihan uutta ja makeaa avokadoreseptiä, avokadojäädykettä nimittäin. Mikäli sekä avokadot että kookos miellyttää tämä maistuva ”vegaanijäätelö” saattaa olla sun juttusi.

 

Collage%202.jpg

 

Avokadojäädyke

1 1/2 kypsää avokadoa

purkki kookosmaitoa

0,5-1dl makeutusta (hunajaa, sokeria, vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia)

 

Soseuta kypsät avokadot silkinhienoksi soseeksi.  Lusikoi kookosmaito* kulhoon ja kuohkeuta sitä rikkommalla sen rakennetta. Sekoita yhteen avokadosose ja kookosmaito ja lisää haluamasi makeutusvaihtoehto. Mä käytin hunajaa ja ripauksen ihan tavallista sokeria. Laita sopivaan astiaan ja laita pakastimeen jäätymään muutamaksi tunniksi. Asettele tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.

 

* Kookosmaito purkki kannattaa pitää jääkaapissa yön yli ennen jäädykkeen valmistamista. Kovettunut kookosmaito on helppo sekoittaa avokadososeeseen.

 

DSC_0311%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0306%20rauharentola.jpg

 

Maistuvaa tiistaipäivää ja ihanaa, että teitä lukijoita on tullut taas lisää <3.

4 kommenttia “Avokadojäädyke.

  1. Moikka! Tämä ei nyt liity avokadoon mitenkään…. Tänään vasta ehdin vastailemaan blogissani sinun jättämään kysymykseen pannunalusesta… Pannunalunen on itse asiassa korkkia, Ferm Livingin alunen. Yhden pallukan halkaisija on 3 cm 🙂 Näitä myyvät monet sisustusliikkeet, omani olen muistaakseni ostanut Seita Shopista.<br />
    <br />
    Kivaa tiistaita Rauharentolaan &hearts;

    1. Yes ihanaa kiitos &hearts;. Nopeana tyttönä kävin jo kurkkimassa, että ainakin FDS:n valikoimasta sitä löytyy. Mutta tuo pallokoko auttaa mua paljon, vielä kun löytäisin sopivat puuhelmet, niin saisin sellaisen puisen tehtyä ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *