DIY keittiönpöytä kierrätysmateriaalista

DIY keittiönpöytä kierrätysmateriaalista – sellainen meidän uuden kodin ruokapöytä on. Jo ensimmäisellä kerralla, kun kävimme tätä uutta kotia katsomassa tiesimme ettei vanha Bjursta pöytämme mahtuisi tämän kodin keittiöön jos tänne päätyisimme muuttamaan. Kun päätös muutosta oli tehty aloimme miettimään uuteen kotiin sopivaa pöytää ja koska sellaista emme valmiina mistään löytäneet niin päädyimme suunnittelemaan juuri oikeankokoista DIY keittiönpöytää. Koska myös varastontyhjennys oli samoihin aikoihin tehtävälistalla päätimme hyödyntää pöydän rakentamisessa.

DIY keittiönpöytä varaston uumenista löytyneestä kierrätysmateriaalista

Varaston uumenista löytyi Veljekset Mantere Oy:n jo ruostuneet pöydänjalat, jotka puhdistettiin ruosteenpesuaineella ja maalattiin sitten mustaksi Maston mustalla spraymaalilla muutamaan kertaan. Ja annettiin kuivua kunnolla niin kerrosten välissä kuin lopuksikin.

Pöydän kansi sahattiin vanhasta ruokapöydästä, joka oli säilötty varastoon mahdollista uusiokäyttöä varten. Pöytälevy ei painostaan huolimmatta ollutkaan kokopuuta, vaikka ensin niin luulimmekin. Pinnassa oli viilu ja itse pöytälevy oli tiivistä puumassaa. Sahauksen jälkeen pintaa hiottiin ja puhdistettiin.

Maalikaupan myyjän vanhavasta suosituksesta pöytälevyn pinta maalattiin ensin Otex tartuntapohjamaalilla, jonka jälkeen pinta viimeisteltiin vielä Miranol alkydimaalilla. Miranolilla maalattaessa pinnasta tulee täyskiiltävä pinta, joka vaati ensin hiukan totutettulua. Mutta Miranolin muut ominaisuudet kuten kestävyys painoi vaakakupissa kuitenkin enenmmän. Ja olemmekin olleet tähän ratkaisuun tyytyväisiä.

DIY keittiönpöytä kierrätysmateriaalista

DIY keittiönpöytä kierrätysmateriaalista

Pöydällä on mittaa 74 cm x 170 cm ja sen ympärille mahtuu tarvittaessa 8 ruokailijaa. Tässä kohdassa onkin hyvä huomata, että kapeaan pöytään mahtuu syöjiä yhtälailla kuin leveään ainostaan esimerkiksi tarjoiluastioita tms. pöydän keskelle vähemmän.Oikeastaan pöydän leveydeksi riittää sellainen mitta, jolloin saa kaksi kattausta lautasineen ja laseineen vastakkain. Tässäkin on hyvä huomata, että huonekalun koko ei tarvitse olla suuren suuri toimiakseen myös isommassa perheessä.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Diy ZIG ZAG naulakko

Diy puinen pyykinkuivausteline

 

2 kommenttia “DIY keittiönpöytä kierrätysmateriaalista

    1. Ne on kyllä ihan parhaat. Ovat Ikean Sigurd nimisiä tuoleja, joita ei enää ikävä kyllä valmisteta. Vielä vähän aika sitten niitä ei löytynyt mistään käytettynäkään mutta nyt niitä silloin tällöin löytyy esim. Tori.fi:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *