Ainainen ongelma siitä mitä tänään syötäisiin ratkaistiin eilen kovin nostalgisella muistolla kouluvuosien ruoista.
Ainakin meillä tämä ruoka herätti kovin erillaisia muistoja ja mielenyhtymiä niin puolesta kuin vastaan. Tämä perinteinen kotien, lounaspaikkojen ja koulujen, nykyisin lähes kadonnut herkku maistui ainakin minulle jo silloin.
Kiireinen perhe-elämä ei valitettavasti antanut aikaa ihan oikeaoppiseen valmistamiseen mutta tätä ohjetta mukaillen maustamattomia broilerisuikaleita + kanaliemikuutioita käyttäen mieheni loihti oivan arkiaterian riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa tietenkin.
KANAVIILOKKI
2-3 l
|
vettä | |
2 tl
|
suolaa | |
1 kokonainen
|
kana (pakaste) | |
pala
|
juuriselleriä | |
1 iso
|
sipuli | |
1
|
porkkana | |
10 kpl
|
kokonaisia maustepippureita | |
10 kpl
|
kokonaisia valkopippureita | |
3 kpl
|
laakerinlehtiä | |
KASTIKE:
|
||
reilu 50 g
|
voita | |
3 rkl
|
vehnäjauhoja | |
1 l
|
keitinlientä (siivilöitynä) | |
1/2-1 rkl
|
curry jauhetta | |
ripaus
|
suolaa | |
ripaus
|
jauhettua valkopippuria | |
1/2
|
sitruunan mehu (iso sitruuna) | |
2 dl
|
kuohukermaa | |
|
sokeria | |
KANA: Sulata kana pakkauksen ohjeen mukaan. Laita tilavaan kattilaan vesi ja suola sekä kokonainen kana, kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja pestyt lohkotut juurekset sekä halkaistu sipuli. Älä turhaan näitä kuori, koska kuorista tulee myös makua. Anna kiehua hissukseen reilu 2 tuntia. Nosta kana liemestä ja anna hetki jäähtyä, irroita liha luista ja paloittele reiluiksi paloiksi. Laita luut vielä hetksksi keitinliemeen kiehumaan ja antamaan makua. KASTIKE: Maistuisiko tämä sinulle? |
Tämä on todennäköisesti aivan erilaista kuin se koulun liisteri 🙂
Kyllä vaan, tästä oli liisteri kaukana.