Nostalginen kanaviilokki, muisto kouluvuosilta

Ainainen ongelma siitä mitä tänään syötäisiin ratkaistiin eilen kovin nostalgisella muistolla kouluvuosien ruoista.
Ainakin meillä tämä ruoka herätti kovin erillaisia muistoja ja mielenyhtymiä niin puolesta kuin vastaan. Tämä perinteinen kotien, lounaspaikkojen ja koulujen, nykyisin lähes kadonnut herkku maistui ainakin minulle jo silloin.
 Kiireinen perhe-elämä ei valitettavasti antanut aikaa ihan oikeaoppiseen valmistamiseen mutta tätä ohjetta mukaillen maustamattomia broilerisuikaleita + kanaliemikuutioita käyttäen mieheni loihti oivan arkiaterian riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa tietenkin.

KANAVIILOKKI

2-3 l
vettä
2 tl
suolaa
1 kokonainen
kana (pakaste)
pala
juuriselleriä
1 iso
sipuli
1
porkkana
10 kpl
kokonaisia maustepippureita
10 kpl
kokonaisia valkopippureita
3 kpl
laakerinlehtiä
KASTIKE:
reilu 50 g
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
1 l
keitinlientä (siivilöitynä)
1/2-1 rkl
curry jauhetta
ripaus
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
1/2
sitruunan mehu (iso sitruuna)
2 dl
kuohukermaa
  
sokeria
KANA:
Sulata kana pakkauksen ohjeen mukaan. Laita tilavaan kattilaan vesi ja suola sekä kokonainen kana, kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja pestyt lohkotut juurekset sekä halkaistu sipuli. Älä turhaan näitä kuori, koska kuorista tulee myös makua. Anna kiehua hissukseen reilu 2 tuntia. Nosta kana liemestä ja anna hetki jäähtyä, irroita liha luista ja paloittele reiluiksi paloiksi. Laita luut vielä hetksksi keitinliemeen kiehumaan ja antamaan makua.

KASTIKE:
Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi, lisää vehnäjauhot ja curry, anna kiehahtaa sekoitellen. Lisää siivilöityä keitinlientä vähitellen ja anna kiehua sekoitellen kunnes saat sopivan paksuisen seoksen. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Lisää pilkotut kananlihat joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria.

Maistuisiko tämä sinulle?

Satu / Rauharentola - -

2 kommenttia “Nostalginen kanaviilokki, muisto kouluvuosilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *