Kylmäsavuhärkä-piparjuurituorejuustopiirakka

Rauharentola hiljenee viimeisten hössötysten jälkeen joulun viettoon mutta vielä sitä ennen suolaisten piirakoiden ystäville helppo leivontavinkki, kylmäsavuhärkä-piparjuurituorejuustopiirakka. Rapea piirakka näyttää hyvältä ja on nopea tehdä. Halutessasi voit korvata kylmäsavuhärän vaikkapa kylmäsavuporolla.

Ohje

 

1 iso lehtitaikinalevy

150g piparjuurituorejuustoa

150g ranskankermaa

hyppysellinen hunajaa

1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

100g härän kylmäsavuviipaleita

3/4 dl paahdettua sipulirouhetta

Ota iso lehtitaikinalevy paketista ja anna sen sulaa huoneenlämmössä reilun tunnin. Kauli sulanut taikina hiukan ohuemmaksi levyksi leivinpaperin päällä ja laita se pellille. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, hunaja ja hienonnettu timjami keskenään. Levitä seos taikinalevyn päälle. Lisää sitten härän kylmäsavuviipaleet ja käännä taikinan reunoja muutaman sentin verran täytteen päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 min tai kunnes taikinan reunat ovar kauniin ruskeat ja rapeat. Viimeistele piirakka ripottelemalla sen päälle paahdettua sipulirouhetta ja tuoretta timjamia.

Enää kome yötä jouluun, joten nyt voi jo toivotella maukasta joulua <3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *