DIY ystävänpäiväpuput

Huomenna on jo helmikuu. Ja helmikuussahan on monta hyvää syytä herkutteluun. Ensin Runebergin päivä ja ihanaiset tortut, sitten Laskiainen ja laskiaispulla kermavaahdolla ja mantelimassalla tietenkin. Ja väliin mahtuu vielä se  Ystävänpäivä. Koska Ystävänpäivään on enää pari viikkoa niin tässäpä idea, jolla ystävää ilahduttaa. Askartelimme yhdessä nti F:n kanssa syötävän suloisia tikkaripupuja. Alkuperäinen ohje printattavaan löytyi amerikkalaiselta sivulta ja sitä vähän muunneltuani syntyi nämä pupuset.

rauharentola.jpg

Pupuja varten tarvitset:

Kartonkia

Tikkareita ( me käytimme sydäntikkareita )

Liimaa

Puuvillanauhaa

Sakset

Kimalletta ja kyniä

Pupun pään voi piirtää ja leikata mieleisekseen. Piirettäessä mallia pään etu- ja takapuolen väliin jätetään neliönmuotoinen kaistale, josta muodostuu taiteltaessa pohja tikkaripiiloon. Pupu taitellaan, tikkari kiinnitetään teipillä pupun sisälle ja lopuksi piilo suljetaan liimalla korvat pienillä liimatipoilla yhteen. Pupun voi viimeistellä tikkarin kepin ympärille sidottavalla puuvillanarusta tehdyllä rusetilla.

DSC_0170%20rauharentola.jpg

Pupun takapuolelle voit vaikkapa kirjoittaa pienen viestin tai ystävänpäivätervehdyksen.

Mukavia askarteluhetkiä <3.

(Osa askartelutarvikkeista saatu osana blogiyhteistyötä.)

2 kommenttia “DIY ystävänpäiväpuput

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *