DIY leikkimeikit & meikkileikit

Torstaimoikat. Mihin nämä päivät oikein hujahtaa? Tuntuu, että vasta oli maanantai ja tänään okin jo torstai. Valoisat aamut ja valoisat illatko sen tekee? Mä olen ainakin saanut valoisuuden ansiosta uutta diy intoa ja tänään on vuorossa yksinkertainen, ja todella nopea DIY projekti, joka varsinkin pienten tyttöjen mieleen. Useimmat lapset haluavat jäljitellä vanhempiaan, ja ainakin meillä seurataan ihastuksesta huokaillen äidin meikkaushetkeä ja sen jälkeen haluttaisiin myös itse kokeilla meikkaamista oikean divan tapaan. Nti F. löysi tämän kerrassaan mahtavan diy idean ja nyt  stereotkin voivat meikata leikeissään ilman että siitä seuraa kauheata sotkua ja viikon mittaista kylvetysprojektia. Ehkä mulla on sellaisistakin meikkihetkistä kokemusta.

 

Tähän tarvitset:

  • tyhjiä poskipuna- tai luomivärikoteloita
  • erivärisiä kynsilakkoja

 

Ja näin se tehdään:

 

DSC_0202%20rauharentola.jpg

Pese ja kuivaa kotelo huolellisesti. Kaada kynsilakkaa koteloon tai moniosaisessa kotelossa eri värisiä kynsilakkoja kotelon eri osiin (täytä mahdollisimman ylös asti, sillä kynsilakka tiivistyy kuivuessaan). Anna kynsilakan kuivua yön yli kannet auki, jotta höyryt voivat poistua.

Ja siinäpä se.  Hauskaa ja yksinkertaista eikö totta? Nyt pienillä naisenaluilla on aivan omat meikkinsä, joilla voi rauhassa meikata ilman suurempia siivousoperaatioita. Ja koska lapsilla on oikeasti erittäin hyvä mielikuvitus niin näkymätön voi oikeasti muuttua näkyväksi vaikka oikeaa meikkiä ei laitettaisikaan. Välillä meiltä aikuisilta tarvitaan vain sitä rohkaisua heittäytyä mielikuvistusleikkiin.

 

DSC_0203%20rauharentola.jpg

 

DSC_0197%20rauharentola.jpg

 

Oletko sä kokeillut tätä, tai tehnyt leikkimeikit vaikkapa kartongista tai huovasta?

4 kommenttia “DIY leikkimeikit & meikkileikit

  1. Onkohan tuo kuitenkaan kauheen terveellistä, vaikka höyryt olisivat haihtuneet? Varsinkin lapsen iholla, joka on jo muutenkin herkempi kuin aikuisten.

    1. Kunnolla kuivuttua tästä ei irtoa mitään, eli käytännössä olisi sama kuin äidin lakatuista kynsistä sipaisi sudilla leikisti meikkiä kasvoihinsa.

  2. Mä oon tehny samanlaisia mut liimasin pohjalle eri värisiä huopapaloja. Hyvin on kestänyt leikeissä ja on varmasti turvallinen vaikka pienempi keksis nuolaista 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *