Bloggaajan kotona (WE WANT MORE): Tipulassa

Jatketaan tätä virtuaalikyläilyjen sarjaa vielä muutaman postauksen verran ja näin kevään juhlan vapun lähestyessä pääsemme yhdessä kurkistamaan kotiin, jossa värejä ei ole säästelty. Tämä koti on asujiensa näköinen ja sen sisustus pitää sisällään paljon lämpöisiä värejä; oranssia ja keltaista, ruskeaa ja vihreää. Oikeita voimavärejä vai kuinka? Mennään yhdessä Tipulaan, are you ready? Annetaan Emosen kertoa lisää omasta kodistaan ja sisustusideologiastaan.

 

Oletko huomannut, että blogin ulkoasu antaa hyvin vahvan viitteen siitä, millaisessa kodissa bloggaaja asuu? Vai oletko kenties törmännyt usein esimerkiksi pelkistettyyn, vaaleaan blogiin, josta löytyykin riemunkirjavia sisustuskuvia täynnä tavaroita ja koriste-esineitä?

En ole lainkaan poikkeus ja blogini muistuttaakin paljon kotiamme. Mitä yhtäläisyyksiä siis on blogillani ja kodillamme?

 

VÄRIÄ KOTONA JA NETISSÄ

Tipulasta löytyy väriä niin ulkoasusta kuin kuvistakin eikä kotiammekaan voi sanoa kovin värittömäksi. Pidän lämpimistä sävyistä ja erityisesti ruskeaa, oranssia, keltaista ja vihreää löytyy vähän sieltä sun täältä.

 

Kuva%201.jpg

 

Kuva%202.jpg

 

TAVOITTEENA SELKEYS JA JÄRJESTYS

Haluan, että blogini on selkeä, helposti luettava ja johdonmukainen. Samoin yritän kovasti pitää kotona selkeitä linjoja, vaikka se tässä elämänvaiheessa onkin hieman haastavaa. Koska tavaraa on paljon ja lelut leviävät hetkessä kaikkialle, haluan sisustuksen olevan pohjimmiltaan selkeä ja avara: seinillä on hyvin vähän tauluja eikä pöydillä ole juurikaan koriste-esineitä. Yritän luoda kotona järjestystä toimivilla säilytysratkaisuilla, mutta projekti on vielä hieman kesken.

 

Kuva%203.jpg

 

Kuva%204.jpg

 

TUTTU TYYLI MUTTA UUTTA VAIHTELUA

Tipulaa pidempään seuraavat huomaavat nopeasti, että ainakin bannerilla on tapana vaihtua aika-ajoin ja välillä samassa rytäkässä sivupalkkikin kokee uudistuksia. Vaikka en tykkää muutoksista, haluan silti vaihtelua ja myös kotona pyöritän muutaman kerran vuodessa verhoja huoneesta toiseen.

 

Kuva%205.jpg

 

Pelkästään verhojen väriä vaihtamalla saa huoneeseen aivan erilaisen tunnelman ja itse kaipaan aika ajoin jotain tiettyä väriä ympärillemme – keväällä raikasta ja vaaleaa, syksyisin tummempaa ja jouluksi punaista. Joskus kaipaan pirteitä kukkaverhoja ja joskus rauhallisia yksivärisiä.
 

Kuva%206.jpg

 

LAPSET MUKANA MENOSSA

Tipulassa pyörivät mukana Tipunen ja Untuvikko, ja he tottakai näkyvät myös kotona. Leluja on siellä sun täällä, tuplarattaat täyttävät eteisemme ja ruokapöydän ääressä nököttää kaksi syöttötuolia. Tytöt eivät vielä nuku samassa huoneessa, mutta jossain vaiheessa he asuttavat molemmat tätä keltaista tipukotoa:

Kuva%207.jpg

 

Kuva%208.jpg

IDEOITA JA AJATUKSIA

Kirjoitan Tipulaa, koska haluan jakaa ideoita ja ajatuksiani sekä toivottavasti tuottaa lukijoille hyvää mieltä. Kotona on juuri meneillään suuri työhuoneen uudistusprojekti ja siitä varmasti tulee blogini puolelle juttua jossain vaiheessa. Kotimme sisustusta ei ole missään vaiheessa pohdittu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, vaan huonekaluja, koriste-esineitä ja tekstiilejä on ostettu aina tarvittaessa ja muutamat tavarat ovatkin olleet jo monessa kodissa lähtien lapsuudenkodistani ja päätyen opiskelijayksiön kautta ensimmäiseen yhteiseen kotiimme.

Kovin mullistavia sisustusideoita en siis uskalla jakaa, koska prosessi tuntuu olevan vielä kesken. Itse kuitenkin tykkään kodissamme erityisesti näistä asioista:

Kuva%209.jpg
 

Aulan vaipanvaihtopiste saa aivan kohta väistyä uusien järjestelyjen tieltä, mutta love-taulu jää paikalleen. Teimme sen viime syksynä koko perheen voimin ja saimme kuin saimmekin onnistumaan taaperon kädenjäljen lisäksi myös vauvan jalanjäljet.

 

Kuva%2010.jpg

Vaikka riippuvat ja roikkuvat korut ovat nyt todella epäkäytännölliset enkä niitä käytäkään arkena, tykkään pitää koruja esillä ja edes katsella niitä. Samalla taulunkehykset saivat uuden käyttötarkoituksen korvistelineenä.

Kuva%2011.jpg
 

Edellisessä asunnossa jouduimme poistamaan vaatehuoneen oven, jotta saimme pinnasängyn mahtumaan makkariimme. Ihastuin oven tilalle tulleeseen verhoon niin paljon, että muutettuamme nykyiseen kotiimme luovuimme jälleen ovesta.

Ylläolevat kuvat noudattavat hyvin pitkälle blogini linjaa, sillä haluan kuvata esimerkiksi kotiamme sellaisena, millainen se pohjimmiltaan on – siis ilman tavarakasoja ja esineitä väärillä paikoilla. Olisi kuitenkin hölmöä väittää, että kotimme on aina järjestyksessä, kun mukana pyörivät taapero ja vauva ja kun oma aika nipistetään useimmiten kotitöistä.

Kuva%2012.jpg
 

Yleensä olohuone onkin täynnä leluja ja erityisesti kuvassa tällä kertaa laatikossa olevat rakennuspalikat leviävät hetkessä monen metrin alueelle. Kotimme on kuitenkin juuri meidän näköisemme sekä siivouspäivän jälkeen että arkena epäjärjestyksessä. 🙂

– Emonen –

 

Millaisia mietteitä Tipulan värikylläisyys sussa herätti?

 

P.S. Blogin Facebook sivulla nostin esille ajatuksen seuraavasta postaussarjasta, joka keskittyisi teidän lukijoiden koteihin. Miltäpä kuulostaisi  postaussarja Lukijan kotona? Ja haluaisitko sinä esitellä oman kotisi? Mikäli oman kodin esittely kiinnostaa laita postia Facebook postilaatikkoon tai kirjoittele osoitteeseen [email protected] niin jutellaan lisää.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *