DIY Herne nenässä?

Tammikuinen auringonpaiste antaa uskomattoman paljon lisäenergiaa ja niinpä mäkin päätin pitkästä aikaa vähän askarrella. Vaikka päivät on vielä valoisia niin illat ovat pimeitä ja ainakin meillä kuluu kynttilöitä. Seuraavaa tuotosta voi käyttää juuri vaikkapa kynttilän alustana mutta sen lisäksi myös ihan mihin muuhun vaan, jokainen omiin tarpeisiinsa.

 

DSC_0218%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Löytyykö sieltä ruudun takaa muita, jotka eivät voi vastustaa Lidlin paahtovanukkaita? Tunnustan, meillä syötiin niitä ennen joulua enemmän kuin laki sallii ja tulinpa sitten säilyttäneeksi ne kauniin yksinkertaiset kipot, jotka (liian) monen herkkuhetken jälkeen tyhjeni. Tätä diy projektia varten tarvitset lasisen tai miksei myös muovisen tai peltisen astian (hillopurkin, tonnikala tms. säilykepurkin tms.), kuumaliimaa ja kuivattuja herneitä. Myös tavallisella askarteluliimalla liimaaminen onnistuu mutta siinä tarvitaan hiukan enemmän malttia, sillä herneet lähtevät helposti valumaan, kun liima on vielä märkää.

Ohje on jälleen varsin yksinkertainen. Liimaa kuivatut herneet valitsemasi astian kylkeen vieri viereen. Epätäydellinen pyöreä muoto puhuttelee mua tällä hetkellä suoraviivaisia muotoja enemmän ja tässä projektissa kannattaa antaakin tuon epätäydellisyyden näkyä. Herneitä ei voi eikä kannatakaan saada suoriin tasaisiin riveihin vaan liimata ne astian kylkeen sen suurempia ajattelematta ja sommittelematta.

 

DSC_0225%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0263%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Halutessaan valmiin astian voi vaikka spraymaalata haluamallaan värillä mutta mä päätin olla trendikäs ja jättää värin luonnollisen vihreäksi. Vinkkinä niille, jotka päätyvät maalaamaan sanottakoon, että koska talvella spreijaaminen ulkona on mahdotonta onnistuu se sisällä pahvilaatikon avulla. Laita maalattava esine tarpeeksi suuren korkeareunaisen pahvilaatikon sisään ja maalaa. Kotona paras paikka maalaamiselle on kylpyhuone. Siellä on yleensä hyvä ilmanvaihto ulos. Kylpyhuoneen voi sitten maalaamisen jälkeen vielä suihkutella vedellä, jolloin mahdollisen pöly saadaan ilmasta pois.

 

DSC_0256%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0251%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0250%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0257%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Ihanaa talvipäivää <3, pitäkäähän itsenne lämpiminä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *