Alkaneen viikon kunniaksi tarinoita keittiöstä, kauhojen ja kulhojen ihmeellisestä maailmasta. Seuraava ruokaisa piirakka sopii hyvin niin iltapalaksi kuin vaikkapa retkievääksi kevättalvisille hangille. Ohjeesta valmistuu pellillinen maistuvaa piirakkaa, joten sillä ruokkii isomamankin komppanian.
Broileri-porkkanapiirakka
Pohja
250g maitorahkaa
250g voita
4dl vehnäjauhoja
1tl levinjauhetta
Täyte
400g broilerin jauhelihaa
öljyä tai voita paistamiseen
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
2-3 porkkanaa raastettuna
1 kanaliemikuutio
1/3 prk vihreää pestoa
1 rkl hunajaa
ripaus maustepippuria
2dl ranskankermaa
1dl ruokakermaa
2 kananmunaa
175g emmental juustoraastetta
Voiteluun kananmunaa ja halutessasi pinnalle tuoreita yrttejä.
Valmista pohja ja kääri se kelmuun kovettumaan jääkappiin vähintään tunnin ajaksi. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon silputut sipulit ja raastettu porkkana. Hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min. Lisää mausteet. Sekoita keskenään ranskankerma, ruokakerma ja kananmunat. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi n.2-3mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin ja uunipellin päälle. Levitä täyte levylle ja jätä reunoihin kääntövaraa muutama sentti. Käännä reunat ja nipistä kulmat kiinni. Levitä täytteen päälle kerma-munaseos ja ripottele juustoraaste pinnalle. Voitele reunat ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Maukasta maanantaita <3.
P.S. Piirakka maistuu hyvältä myös kylmänä seuraavana päivänä.