Broileri-porkkanapiirakka

Alkaneen viikon kunniaksi tarinoita keittiöstä, kauhojen ja kulhojen ihmeellisestä maailmasta. Seuraava ruokaisa piirakka sopii hyvin niin iltapalaksi kuin vaikkapa retkievääksi kevättalvisille hangille. Ohjeesta valmistuu pellillinen maistuvaa piirakkaa, joten sillä ruokkii isomamankin komppanian.

 

DSC_0205%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Broileri-porkkanapiirakka

Pohja

250g maitorahkaa

250g voita

4dl vehnäjauhoja

1tl levinjauhetta

 

Täyte

400g broilerin jauhelihaa

öljyä tai voita paistamiseen

2 sipulia

1 yksikyntinen valkosipuli

2-3 porkkanaa raastettuna

1 kanaliemikuutio

1/3 prk vihreää pestoa

1 rkl hunajaa

ripaus maustepippuria

2dl ranskankermaa

1dl ruokakermaa

2 kananmunaa

175g emmental juustoraastetta

 

Voiteluun kananmunaa ja halutessasi pinnalle tuoreita yrttejä.

 

DSC_0206%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Valmista pohja ja kääri se kelmuun kovettumaan jääkappiin vähintään tunnin ajaksi. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon silputut sipulit ja raastettu porkkana. Hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min. Lisää mausteet. Sekoita keskenään ranskankerma, ruokakerma ja kananmunat. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi n.2-3mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin ja uunipellin päälle. Levitä täyte levylle ja jätä reunoihin kääntövaraa muutama sentti. Käännä reunat ja nipistä kulmat kiinni. Levitä täytteen päälle kerma-munaseos ja ripottele juustoraaste pinnalle. Voitele reunat ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

 

DSC_0198%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Maukasta maanantaita <3.

 

P.S. Piirakka maistuu hyvältä myös kylmänä seuraavana päivänä.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *