Vaneriseinä – plywood wall

Instaseuraajani saivatkin jo eilen pienen sneakin viikonlopun projektistamme ja nyt kerron siitä hiukan lisää. Mutta sitä ennen haluan muistuttaa, että Instagramin kautta pääset seuraamaan myös sellaisia hetkiä ja tapahtumia, jotka eivät tänne blogin puolelle välttämättä päädykään. Eli pysyäksesi menossa mukana kannattaa seurantavälineeksi ehdottomasti myös asentaa Rauharentolan instatili.

Mutta sitten siihen viikonlopun projektiin. Meillä on jo jonkin aikaa ollut sellainen trafiikki, että aloimme kaipaamaan hiukan yksityisyyttä ennen ja nykyäänkin ovettomaan makuuhuoneeseemme. Suunnittelimme siihen ensin valmiita liukuovia, jonka jälkeen pohdimme samaisten ovien diy versiota mutta koska emme halunneet tinkiä avaruuden tunteesta päädyimme lopulta toisenlaiseen ratkaisuun, joka oli myös huomattavasti kukkaroystävällisempi. Pitkään sitä oikeaa käyttötarkoitusta odottanut vanerilevy pääsi vihdoin käyttöön.

 

DSC_0053%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0050%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0052%20%284%29%20rauharentola.jpg

 

 mm vanerilevystä sahattiin tarkoituksella vino yläpäästään kapeampi ja alapäästään leveämpi pala, joka sitten kiinnitettiin kulmaraudoilla ja popniiteillä makuuhuoneen oviaukkoon. Seinä viimeisteltiin vielä pyöreällä yksityiskohdalla, joka mukavasti keventää sitä ja saa sen näyttämään ovelta. Vino leikkaus tuo siihen juuri meidän tyyliin sopivaa tvistiä. Seinä käsitellään kertaalleen valkoisella Tikkurilan Supi saunavahalla sopivan vaalean sävyn aikaansaamiseksi.

 

DSC_0024%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0059%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Visuaalisesti vaneri on betonin lisäksi ehdottomia suosikkejani, mutta se on myös suhteellisen ekologinen vaihtoehto niin kalusteissa kuin kiinteissä elementeissä kuten seinissä ja lattiassa käytettynä. Vielä ilman minkäänlaisia vaneriövereitä voisin kuvitella makuuhuoneeseemme vanerisen ”laatikkosängyn”. Liekö se sitten seuraava projektimme?

 

Sateista mutta ah niin raikasta viikonalkua.

6 kommenttia “Vaneriseinä – plywood wall

 1. Vaneri on jäänyt sisustuksessa aivan liian vähälle huomiolle vaikka on mielettömän kaunista!<br />
  Vaneria on käytetty meillä seinissä jo kauan…takkahuoneen seinät verhoiltiin ns. jätevanerilla jo 10 vuotta sitten :)<br />
  Viimesyksynä tein makkarin seinään vaakalaudoituksen 'vanerilaudoista' ja tykkään sitä ihan älyttömästi! En raski laittaa edes tauluja sille seinälle, kun itse seinä on jo taulu :)<br />
  Vanerista on myös tarkoitus tehdä 'tallinovi' työhuoneeseeni….

  1. Samaa mieltä kanssasi, vaneri ansaitsi ehdottomasti enemmän huomiota. Niin kaunis materiaali se on. Tuo tallinovi kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta. Huikkaa ihmeessä mulle, kun sulla on siitä kuvamateriaalia.

 2. Oi onpas hieno! Vaneri on kyllä munkin suosikkeja. Se on niin kaunis ja raikas. Mulla onkin iso levy vaneria varastossa odottelemassa inspiraatiota. Parit nukkekodin kalusteet olisi to-do listalla 🙂

  1. Kiitos Wendy &hearts;, tuo nukkekoti näpertely onkin ihan oma taiteen lajinsa. Mä tarvitsen isoja linjoja, ja pikku näpertelyssä menee helposti hermo. Meillä vanerivarasto alkaa ehtymään. Josko vielä teinin pöydän saisimme tekaistua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *