DIY joulupallo huopapalloista

Koska huopa on materiaali, jota haluan tuoda jouluumme tänäkin vuonna syntyi huopapalloista joulupallo. Viime vuonnahan askartelimme huopapalloista kukkia, jotka nekin ovat pehmeän yksinkertaisia ja erittäin helppoja valmistaa. Molemmissa voi käyttää joko itsehuovuttamiaan palloja tai ostaa niitä ihan valmiina askartelukaupasta. Näiden askarteluiden vaikeusasteen päätät ihan itse.

 

DSC_0372%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Joulupalloa varten tarvitset:

-huopalloja

-styrox- tai massapallon

-puuvillalankaa tai -narua

-neulan

-pihdit

-kuumaliimaa

 

DSC_0339%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0284%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Ja näin se käy:

 

Työnnä puuvillalanka neulan avulla massapallon läpi pallon keskeltä. Käytä neulan vetämisessä apuna pihtejä. Jos neula on tarpeeksi pitkä sen saa ulos myös painamalla palloa alustaa vasten. Tee riittävän suuri solmu alapuolelle ja leikkaa ylimääräinen häntä. Solmukohdan kiinnityksen voi vielä varmistaa tipalla kuumaliimaa. Liimaa huopapallot massapalloon tiukasti vieriviereen kuumaliimalla. Varo sormiasi, sillä liima on tosi kuumaa. Katso, että ripustusnaru pysyy oikeassa kohdassa eikä liimaudu huopapallojen alle. Kun kaikki huopapallot on liimattu massapalloon voit vielä puristella palloa kädessäsi niin saat huopapallot asettumaan kauniisti. Sido ripustusnaruun lenkki ripustamista varten ja ripusta pallo.

 

DSC_0387%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0398%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Valkoisista ja luonnonvalkoisista huopapalloista saat aikaan lumipallomaisia joulupalloja. Kun taas harmahtavan ja beigen sävyisistä palloista tehdyt pallot sopivat käytettäväksi koko syys- ja talviajan. Hempeitä sävyjä kuten vaaleanpunaista käyttämällä saat suloisen pehmeitä yksityiskohtia vaikkapa lastenhuoneeseen. Huopapallojen ja massapallojen koon voit päättää ihan itse. Tee sellaisia, jotka miellyttää silmääsi eniten.

 

DSC_0395%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mukavia askarteluhetkiä.

3 kommenttia “DIY joulupallo huopapalloista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *