Pidennä vaatteen käyttöikää värjäämällä

Ihan lempivaate mutta väri on jo kulahtanut ja haalistunut? Tai malli miellyttää mutta väri on tähän hetkeen täysin väärä. Löytyykö vaatekaapistasi paljon kuvaukseen sopivia vaatekappaleita? Multa ainakin löytyy ja olin ihan unohtanut seuraavan vaihtoehdon. Miten olinkaan voinut unohtaa, että pesukoneessa värjääminen on varsin yksinkertaista ja mukavaa. Ja sillä saa helposti uutta väriä arkeen niin vaatteisiin kuin sisustustekstiileihinkin.

 

DSC_0165%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

All in one pakkaus pitää sisällään kaiken tarvittavan. Et siis tarvitse erikseen ruokasuolaa. Se yhdessä värjättävän vaatteen kanssa vain pesukoneeseen ja pesukone hoitaa loput. Muutama nyrkkisääntö on kuitenkin hyvä muistaa värjäysoperaatioon ryhtyessä.

– Tutustu huolellisesti pakkauksen ohjeeseen. Jokaisella merkillä ohjeet ovat hiukan erilaiset.

– Konepesunkestävät vaatteet voi värjätä pesukoneessa, muut käsin.

– Huomioi, että ompelulangat ja rypypytyskuminauhat eivät värjäydy, joten mm. tikkaukset jäävät näkyviin alkuperäisen värisinä.

– Parhaan lopputuloksen saat värjäämällä yksiväristä kangasta. Kuviot ja raidat eivät peity värjätessä vaan ne näkyvät edelleen värjätyn kankaan värin läpi.

– Värjäyksessä on myös hyvä huomioida vaatteen alkuperäinen väri; Parhaan lopputuloksen saa, kun värjää vaaleasta tummempaan ja joko samalla tai sukulaisvärillä. Esim. punaisesta vaatteesta  ei saa värjättyä keltaista tai vihreää, mutta  lilan, ruskean tai mustan lopputuloksen onnistut värjäämällä saamaan.

 

DSC_0166%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0170%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Mä innostuin värjäämisestä taas niin paljon, että täytyy kipaista kauppaan hakemaan vielä yksi pakkaus ja antaa kyytiä kulahtaneille lemppareille oikein kunnolla.

 

Oletko sinä värjännyt tekstiileitä pesukoneessa ja jos olet millaisin lopputuloksin?

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *