DIY pom pom kukkia äidille

Vaikka leikkokukatkin ovat hurjan kauniita niin tänä vuonna äitienpäiväkukat askarrellaan kuitenkin kestämään ja ilahduttamaan hiukan pidemmän aikaa. Tätä askertelua varten tarvitset lankaa, oksia ja kuumaliimaa. Langasta tehdään pom pomeja eli tupsuja ja oksat toimivat kukkien varsina. Ihanan yksinkertaista eikö totta?

Kuinka pom pomit eli suomalaisittain tupsut sitten tehdään? Googlettamalla ohjeita löytyy useita aina pahvirinkulamenetelmästä haarukkamenetelmään. Joista jokainen voi valita itselleen sen parhaiten sopivamman vaihtoehdon. Oma suosikkini on kuitenkin se kaikista yksinkertaisin, johon langan lisäksi tarvitaan vain muutama sormi ja tietenkin sakset.

DSC_0315%20%282%29%20RAUHARENTOLA.jpg

Kun pom pomit on tehty ja trimattu ne liimataan sopivien oksien päähän ja trimmataan tarvittaessa vielä hiukan lisää. Tuulisten päivien jälkeen ainakin meilläpäin irtorisuja on tienvierustat pullollaan. Varteen voi halutessaan kiinnittää vaikkapa kartongista tai tarrasta tehdyn onnittelutagin. Kukkia voi antaa joko yhden tai koko kimpun. Ja mikä parasta niitä voi askarrella joko hillityissä väreissä tai kauniisti jokaisessa sateenkaaren värissä.

DSC_0306%20%282%29%20RAUHARENTOLA.jpg

DSC_0317%20%282%29%20rauharentola.jpg

DSC_0336%20%282%29.jpg

Vinkki: Tähän projektiin sopii parhaiten sekoitelanka, joka pörhistyy ihanasti sitä leikkaamalla. Nämä pom pom kukat on askarreltu  Red Heart soft neulelangasta.

Mukavaa alkanutta viikkoa, annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *