10 vinkkiä asunnon itsemyyntiin

Kaupallinen yhteistyö: RE/MAX Visio Ingrid Kallas Vesa Sillman

 

Asuntojen myymiseen ja ostamiseen liittyviä postauksia toivotaan aina säännöllisen epäsäännöllisesti mutta, koska minä en ole tuon alan ammattilainen olen tähän asti joutunut skippaamaan nuo toiveet, vaan enpä enää sillä pääsen toteuttamaan tehokaksikko Ingrid Kallaksen ja Vesa Sillmanin kanssa useamman postauksen sarjan, joka käsittelee asuntokauppaa niin myyjän, ostajan kuin sivullisenkin silmin.

 

inkkuvesku.jpg

 

Tässä postaussarjan ensimmäisessä osassa pureudutaan asunnon itsemyymisen filosofiaan ja tehokaksikko antaakin 10 vinkkiä itsemyyjille, jotta asuntomyynti lähtisi heti tehokkaasti käyntiin.

Kevät ja kesä on myynnin kannalta sitä parhainta aikaa, mutta valitettavan usein tämä aika menee hukkaan, sillä hintapyynnöt ovat joko liian korkeita ja epärealistisia tai itsemyyjällä eivät riittää keinot esimerkiksi ehdollisiin ostotarjouksiin ja kohde jää ns. roikkumaan koko kesäksi. Ja syksyn saapuessa markkinat hiljenevat hyvin monella alalla, myös asuntomarkkinoilla. Tämä tarkoittaa taas kohteen kustannusten osalta tappiota. Asiakas luulee säästävänsä välityspalkkion kun myy itse. Ja tottahan sekin on mutta mitä mitä tuon välityspalkkion vastineeksi sitten saa? Kiinteistönvälittäjä on asiakkaan turvana ja hänen tehtävänsä on paljon muutakin kuin kohteen esittely. Jos tämä olisi kovinkin helppoa, niin kaikki meistä toimisivat tällä alalla. Vuosien kokemus on osoittanut, että kymmenestä välittäjästä jää alalle noin kaksi. Eli mistään joka pojan hommasta ei todellakaan ole kysymys.

Nykyään myös pankit suosivat välittäjän kautta tehtyjä asuntokauppoja, sillä välittäjällä on velvollisuus toimia lain ja hyvän välitystavan mukaisesti mm. valvoen ostajan ja myyjän etua, jonka lisäksi hänellä on selonotto- ja tiedonantovelvollisuus. Eniten riitoja syntyy juuri kuluttaja-asemassa ostajien ja myyjien välillä.

Myyjillä on iso vastuu ja itseasiassa niin on myös ostajilla. Itsemyyjä onnistuu välttämään mahdolliset pahimmat virheet olemalla hyvin rehellinen alusta lähtien. Isona plussana on myös se, että myyjä näkee asioita myös ostajan näkökulmasta. Alan ammattilaisina tehokaksikkomme ymmärtää kuitenkin itsemyynnin ja näkee asian myös myyjän näkökulmasta ja juuri siitä syystä he toivovat, että nämä kymmenen vinkkiä auttavat asunnonmyynnin alkuun.

 

Myyntivinkkejä:

 

1. asunnon oikea hinnoittelu

2. asunnon valmistelua myyntiä varten 

3. asunnon tehokas markkinointi

4. aseta itsesi ostajan asemaan

5. tärkeiden yksityiskohtien sopiminen 

6. rehellisyys

7. aina ei kannatta remontoida myyntiä varten

8. siisti ilme ja asunnon tuuletus

9. tunnista utelias tosiostaja

10. älä hosu ja neuvottele rauhassa

 

Näiden edellä mainittujen tapojen lisäksi tehokaksikollamme on käytössään oma työkalupakki, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti verkostoitumista eri alan ammattilaisten kanssa.

Sanonta kuuluu: ”Neuvot ovat aina ilmaisia!” Eli mikäli jokin asia jäi vielä askarruttamaan ja olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja niksejä, voit pyytää välittäjän käymään paikan päällä ja voitte keskustelella asiasta rauhassa kahvikupposen äärellä, jotta myyntisi saadaan sujumaan mahdollisimman stressittömästi. Voit pyytää myös ilmaista hinta-arviota asunnostasi. Tämä maksuton arviokäynti ei sido vielä mihinkään. RE/MAX Vision toimisto sijaitsee Helsingissä, Pohjoisrannassa. Ingrid ja Vesa palvelevat kuitenkin asiakkaita yli kaikkien aluerajojen, jopa ulkomaillakin.

 

remax.jpg

 

Oletko suunnitellut asuntosi itsemyyntiä ja oliko näistä vinkeistä sinulle hyötyä?

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *