Uusi design innovaatio

Mitä syntyy, kun sellua jalostetaan muotoilun avulla? No minäpä kerron. Suomalaiset, luontoystävälliset Sukarwood -valaisimet on valmistettu kotimaisesta havusellusta ja koivuvanerista, ihan kokonaan Suomessa. Ja sen lisäksi nämä valaisimet ovat 100 % kierrätettäviä. Aika uskomatonta eikö totta? Kun tähän yhdistetään vielä yksinkertaisen kaunis ja ajaton muotoilu on lopputulos juurikin niin upea kuin sen voisi ajatella olevan. Vai uskallatko olla toista mieltä?

 

sukarwood-aarni%20203-suomi%20100-kasvi-

 

Sukarwood valaisinmallistoon kuuluu kaksi valaisinperhettä Havukko ja Aarni. Molemmat ovat Jyväskyläläisen muotoilija Jonas Hakaniemen käsialaa. Havukko Collection sisältää kolme erikokoista riippuvalaisinta (M, L ja XL) sekä seinävalaisimen M2 ja pöytä-/lattiavalaisimen M3. Näiden valaisinten hinnat ja tuotetiedot löydät täältä.

 

sukarwood-havukko-m-keltainen-seina-phot

 

Aarni Collection tulee tuotantoon kesäkuussa. Mallistoon kuuluu kolme eri riippuvalaisinta Aarni 102, 202 ja 203. Joista Aarni 203-valaisin valittiin mukaan Suomi 100-ohjelmaan.  Aarni-valaisinten hinnat tulevat olemaan hieman korkeammat kuin yksinkertaisempien Havukko Collectionin valaisimien.

 

sukarwood-aarni%20203-ruokapoydan-ylapuo

 

Kiteinen selluloosa on materiaalina luonnontuotteista vahvin ja siksi se toimiikin esimerkiksi juuri valaisimissa erittäin hyvin. Selluloosa on kuin luonnon Gore-tex, luotu kestämään. Siitä syystä sen käytölle on valaisimien lisäksi lukemattomia muitakin mahdollisuuksia. Haasteellisinta koko prosessissa on löytää oikeat/ kiinnostavat tuotteet ja yhdistää tämä perinteinen materiaali sitten näihin ihan uusiin käyttötarkoituksiin. Itse jään ainakin mielenkiinnolla seuraamaan millaisia tuotteita tästä materiaalista tullaan tulevaisuudessa kehittämään. Potentiaalia sillä ainakin on yllin kyllin.

 

Mä rakastuin heti ensisilmäyksellä tuohon ensimmäisen kuvan Aarni 203 valaisimeen.
Mutta se onkin ihan meidän näköinen, eikö?

 

Vinkki: Kesäkuun puolen välin jälkeen avataan uusi Sukarwood Showroom Jyväskylän keskustaan (osoite: Yliopistonkatu 19, 40100 Jyväskylä).Tilassa toimii myös muutamana päivänä viikossa auki oleva myymälä. Kannattaa siis ehdottomasti piipahtaa jos kesäreitit kulkevat Jyväskylän halki.

 

 

Postauksen kuvat: Sukarwood / Niki Rutanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *