Millainen on suomalainen sisustaja?

Tanskalainen huonekaluja ja sisustustuotteitta myyvä sisustusjätti Jysk järjesti viime viikolla lehdistötilaisuuden, johon en valitettavasti päässyt osallistumaan. Kyseisessä tilaisuudessa käytiin läpi mielenkiintoisia *tutkimustuloksia siitä, millainen on suomalainen sisustaja, ja avattiin sitä millainen sisustusmaku  meillä suomalaisilla on. Toki illan aikana tutustuttiin myös syksyn sisustustrendeihin. Vaikka en itse tapahtumaan osallistunutkaan jaan teille nyt kuitenkin faktatietoa meistä suomalaisista sisustajina ja lisäksi tietenkin pieniä makupaloja Jyskin tulevan syksyn trendeistä.

Hinta, laatu ja kestävyys – suomalaisten arvokolmikko

JYSKin Suomessa kesäkuussa tekemä tutkimus osoittaa, että iso osa meistä suomalaisista valitsee sisustusesineen tai huonekalun pääasiassa tuotteen hinnan perusteella, kuten minäkin useasti teen.  Sen lisäksi ostopäätöstä tehtäessä punnitaan tuotteen laatua ja kestävyyttä. Valtaosa tutkimukseen osallistuneista käyttää rahaa sisustamiseen alle 500 eur: a vuodessa ja tästä syystä erityisesti edullisten sisustustuotteiden kysyntä on kasvussa.

Sisustuksella viihtyvyyttä

Suomalainen sisustaja sisustaa usein lisätäkseen kodin viihtyvyyttä. Sisustuksessa luotetaan tuttuihin ja turvallisiin elementteihin perinteiseen ja skandinaaviseen tyyliin nojaten. Suomalaiset luottavat yksinkertaiseen ja selkeään kodin ulkoasuun, luonnonvärien lisäksi valkoinen ja musta ovat edelleen käytössä eniten. Suomalaisten suosimat kuosit ovat  yleensä yksivärisiä, joka tukee ajatonta suomalaista sisustusajettelua ja puhtaita linjoja.

JYSKin syysmalliston tuotteet saatavilla ketjun myymälöistä kautta maan elokuun viimeiseltä viikolta alkaen.

Kuvia ja fiiliksiä illasta löydät mm. täältä ja täältä.

Tunnistatko itsesi tutukimustuloksista?

 

*JYSKin teettämä M3 Research – M3 Panelin -tutkimus, johon osallistui 1000 suomalaista vastaajaa iältään 18­­–70-vuotta. Tutkimus toteutettiin aikavälillä 19.6.-26.6.2017.

Kuvat: JYSK

 

 

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *