DIY ruukku kipsinauhasta

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Ruukku kipsinauhasta rikkoi kesän diy-hiljaisuuden. Miten olinkaan unohtanut kuinka paljon rakastankaan kipsiaskartelua.

ruukku kipsinauhasta

Kipsinauhaa löytyy askarteluliikkeistä ja verkkokaupoista*. Nauhan menekki riippuu siitä kuinka ison ruukun/astian tekee ja kuinka paksun siitä haluaa tehdä. Jos painoa tulee ruukun sisälle vähemmän vain muutama kerros riittää, jos taas enemmän kannattaa kipsikerroksia tehdä useampia.

ruukku kipsinauhasta

Ruukun valmistaminen on yllättävän helppoa, hauskaa ja nopeaa puuhaa. Yhden ruukun valmistamiseen kuluu aikaa alle puolituntia ja kuivumiseen sitten hiukan enemmän. Sotkulta ei voi kyllä välttyä mutta kuten sanotaan rapatessa roiskuu.

TARVIKKEET:
Vesiastia
Elmukelmua
Ruukku tai astia muotiksi
Kipsinauhaa*
Vettä
Sakset
Vaikka kuivumiseen meneekin aikaa kannattaa kipsin kanssa kuitenkin olla ripeä, sillä mitä ohuempi kipsi on sitä nopeammin se kovettuu.

Ruukku kipsinauhasta – näin se käy

 

Suojaa pöydänpinta muoviliinalla. Laita vesiastiaan lämmintä vettä.  Vuoraa muotin ulkoreunat kelmulla ja yritä saada kelmupinnasta mahdollisimman tasainen.
Leikkaa kipsinauhasta sopivan mittaisia paloja.
Kasta yksi leikattu nauhapala nopeasti vedessä ja asettele muotin päälle, aloittaen muotin pohjasta edeten kohti muotin suuaukkoa. Toista samaa niin kauan kunnes koko muotti  on kauttaaltaan kipsattu. Kipsinauhapalat saavat mennä reilusti päällekkäin. Sivele kipsinauhat tasaiseksi muotin päälle vettä ja sormia apunasi käyttäen, niin että nauha jää kipsin alle piiloon. Mikäli haluat pinnasta rouheamman tasoittele vähemmän, loogista eikö totta.
Anna kipsin kuivua muotin ympärillä vähintään 30 min. Poista muotti tuotoksesi sisältä ja irrota kelmu varovasti. Anna ruukun kuivua vielä rauhassa. Ruukun paksuudesta riippuen kuivumiseen kannattaa varata päivästä kahteen päivään. Ruukun väri muuttuu harmahtavasta valkoiseksi kuivuessaan.
Kun kipsi on kuivunut kauttaaltaan voit maalata/koristella sen halutessasi askartelumaalilla*.
Kipsinauhasta saat kauniin elävän pinnan.

Poimi talteen myös muut yksinkertaiset askarteluvinkit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *