Askartele miniroskis

Askartele miniroskis tai taskuroskis (rakkaalla lapsella on monta nimeä) pieniä roskia kuten, purkkaa, karkkipapereita ja miksei myös tupakantumppeja varten. Taskuroskiksen voi sujauttaa helposti minne muuallekaan kuin taskuun, missä se kulkee siististi siihen saakka, kunnes pääset tyhjentämään sisällön isompaan roska-astiaan. Toki se kulkee kätevästi myös käsilaukussa, repussa tai vaikkapa penaalissa.

Koko idea on alkujaan kotoisin Roska päivässä -liikkeeltä. Miniroskisten avulla halutaan estää erityisesti tupakantumppien kulkeutuminen ympäristöön.

askartele miniroskis kierrätysmateriaalista

Miniroskis on ilmatiivis pieni muovipurkki, esimerkiksi vanha kameran filmipurkki,pilleripurkki tai diabeetikon käyttämä koeliuskapurkki, joka sitten koristellaan ja tuunataan omannäköiseksi esimerkiksi maalaten tarroin, paperilla tai esimerkiksi washiteipeillä päällystämällä. Miniroskis kestää käytössä parhaassa tapauksessa vuodesta toiseen.

askartele miniroskis kierrätysmateriaalista

Askartele miniroskis kätevästi kierrätysmateriaaleja hyödyntäen

Meidän perheen teini on ahkera purukumin pureskelija ja hänen penaaliinsa syntyi oma miniroskis koeliuskapurkista ja tulostettavasta kuviopaperista.

Vinkki* Ihania tulostettavia kuviopapereita löytyy Pikku Kakkosen sivuilta.

Poista purkista etiketti tarvittaessa. Tulosta haluamasi kuviopaperi ja leikkaa siitä sopivan kokoinen pala. Liimaa pala purkin kylkeen paperiliimalla ja viimeisteile pinta vaikkapa läpinäkyvällä kontaktimuovilla.

Miniroskis ei ole enää mikään uusi juttu mutta ehdottomasti sellainen asia, josta kannattaa muistutella aina aika ajoin. Tämä idea on vapaasti varastettavissa ihan minne tahansa ja sellaisia voi tehdä yksin tai vaikkapa ryhmässä, kuten kerhoissa tai muissa vapaa-ajan toiminnoissa.

askartele miniroskis kierrätysmateriaalista

Lisää kierrätysaskarteluideoita toteutettavaksi löydät täältä. Nappaa mukaan ne parhaimmat ja ryhdy askartelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *