Rauharentolan ”koekeittiössä” valmistunut banaani-puolukkapiirakka oli meillä ainakin enemmän hitti kuin huti. Tässä tämän todella yksinkertaisen mutta herkullisen piirakan ohje:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Anna taikinan jämäköityä hetken jääkaapissa. Painele se sitten kevyesti piirasvuokaan. Laita päälle:
2-3 banaania viipaleina
0,5-1dl jäisiä puolukoita
sokeria oman maun mukaan.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 15-20min. Tarjoile piirakka lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.