Sokerirasitus

 
 
Tuntuu hassulta, että eletään tämän raskauden viimeisiä viikkoja, ehkä jopa viimeisiä päiviä ja olen tämän raskauden ja ylipäätään minulle ensimmäisessä sokerirasituskokeessa. Tähän asti olen tässä raskaudessa kieltäytynyt kokeesta, sillä kokeelle asetetut indikaatiot eivät mielestäni täyttyneet omalla kohdallani kuin yhdeltä osin ja sekin tulkinnanvaraisesti.

Eli aikaisemmissa raskauksissa minulla ei ole ollut sokeriongelmaa, en ole saanut suurikokoisia vauvoja jne. Ainoa syy rasituksen tekemiseen aiemmin olisi ollut raskautta edeltävä BMI, mutta sekin ennen raskautta normaalin rajoissa mutta koska neuvolakorttiin on merkitty ensimmäisen neuvolakäynnin paino raskautta edeltäväksi painoksi sain lähetteen( se oli hiukan yli sallitun). Sekä lääkärit että hoitajat suhtautuivat kuitenkin yllättävän hyvin päätökseeni kieltäytyä kokeesta. En ollut ehdoton kannassani vaan sanoin, että rasituskoe voidaan tehdä jos perusteltua aihetta sille löytyy.

 
Siksi siis nyt täällä. Äitiyspolin kontrollissa huomattiin, että lapsivettä on normaalia enemmän ja koska sille ei löytynyt selittävää tekijää, halutaan poissulkea myös sokeriongelmat sen taustalta. 
 
Istun 12h paaston jälkeen laboratorion odotustilassa. Ensin minulta otettiin paastoarvot ja sitten join sen KAMALANA markkinoidun sokerilitkun (75g sokeria sekoitettuna ”tuopilliseen” vettä, nam nam), joka ei ollutkaan yhtään niin etovaa kuin odotin .Ei mitään herkkua toki, mutta ei mahdotonkaan juttu juotavaksi. Olin jo etukäteen kehittänyt kauhukuvat, kuinka juon sitä nestettä väkisin ja sen jälkeen oksennan. Mutta onneksi tuo makea mutta kylmä neste hulahti kurkuun nopeasti ja kivuttomasti.

Juomisen jälkeen saan odotella käytävällä tunnin seuraavaa verinäytettä, ja sen jälkeen vielä tunnin seuraavaa… Tulokset saan ensi viikon alussa. Juuri sopivasti ennen seuraavaa äitiyspolikäyntiä.Mikäli sellainen siis vielä tulee.

Onko sinulle tehty sokerirasitus, miten sen koit? Vai kuulutko sinäkin niihin harvoihin, jotka ovat kokeesta kieltäytyneet ja miten siihen reagoitiin?

Satu / Rauharentola - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *