Nopeat feta-tomaattikierteet

Nämä herkulliset suolapalat valmistuivat älyttömän nopeasti, ja täytettä on helppo muunnella omien mieltymystensä mukaan. Ja näitä jos mitä on helppo tehdä myös lasten kanssa. Isompi kokkailija osaa tehdä nämä jo ihan itse.

index+2.jpg

FETA-TOMAATTIKIERTEET
1 ISO lehtitaikinalevy
1 tetra Apetina fetaa
1 prk basilikalla maustettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
(halutessasi voiteluun kananmunaa ja pinnalle seesaminsiemeniä)
 
 Kauli voitaikinalevy jauhotetulla päydällä vielä hieman ohuemmaksi, n.3mm paksuksi, suorakulmion malliseksi levyksi. Samankokoinen levy kuin korvapuusteja tehdessä on oikeenkin sopiva.Voitele levyä hieman aurinkokuivatuiden tomaattien öljyllä. Murenna päälle feta ja lisää suikaloidut tomaatit. Kääri taikinalevy rullalle (ei tarvitse olla mitenkään erityisen napakka rulla). Leikkaa rullasta n.1,5-2cm leveitä viipaleita terävällä veitsellä. Käännä kierteenpää sen alle jottei se paistaessa aukea. Asettele viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele ja ripottele siemeniä kierteen päälle. Paista kierteitä 225 asteessa n.20-25 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja kierteet näyttävät kypsiltä. 
 
index.jpg
 Makoisaa maanantaita. Muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan jossa voit voittaa itsellesi palan afrikkalaista mustaa saippuaa. On muuten oikeasti hyvää.
Satu / Rauharentola - -

3 kommenttia “Nopeat feta-tomaattikierteet

  1. Voi vitsit ku vesi herahti oikeen kielelle, oon nääs laihiksella enkä ole syönyt pitkään aikaan mitään hyvää 😉 Mutta näitä on kyllä laitettava pikkujouluihin, niin hyvältä näyttää ja kuulostaa 🙂 Kiitos reseptista!

    1. Tiedän tunteen Susanne. Nämä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan hyviä, eikä voi epäonnistua. Kannattaa testata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *