Colaporsas

Voiko olla mitään parempaa kuin uunissa niin pitkään kypsytettyä porsaanlihaa, joka murenee jo pelkästään haarukan näkemisestä.Tämä on yksi minun ehdottomista suosikeistani ja tähän ruokaan kelpaa hyvin porsaan halvemmat osat, kuten lapa tai kinkku. Itse käytän siihen lapaa silloin kun sitä kaupasta sattuu samaan.
Valmistumiseen tulee varata  riittävästi aikaa, sillä siihen kuluu useita tunteja. Esivalmistelut hoituu onneksi kuitenkin korkeintaan 15 minuuttissa mutta se kypsyminen onkin sitten aivan toista luokkaa.

Colaporsas
Yksi porsaan lapa, noin 1.5kg – 2kg
1 lihaliemikuutio
1 rkl öliiviöljyä
Neljä valkosipulin kynttä
3 dl kolajuomaa
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl ketsuppia
Chilimaustetta
Tee lihaliemikuutiosta ja öljystä tahna ja hiero se lapaan molemmin puolin. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen terällä ja työntele lihaan sinne tänne. Aseta possunlapa kannelliseen uunivuokaan tai pataan (kannettomaan vuokaan jonka sitten peität foliolla). Sekoita noin 3 dl kolajuomaa, soijakastike ja ketsuppi ja chilimauste maun mukaan. Kaada seos porsaanlihan päälle. Pane kansi lihan päälle ja laita uuniin (150 astetta).
Anna hautua rauhassa viisi-kuusi tai jopa seitsemän tuntia riippuen lihan koosta. Ota liha uunista ja laita se lepäämään erilliseen astiaan. Anna padassa olevan liemen seistä ja viilentyä hetki ja kuori enimmät rasvat pois pinnalta. Anna lihan levätä 15- 20 minuuttia, jonka jälkeen revi liha haarukalla palasiksi. Kaada loppu liemi revityn possun lihan päälle ja sekoita. Tarjoile vaikkapa keitettyjen perunoiden kanssa.

index+2.jpg
Vinkki! Korvaa colajuoma glögillä ja saat maistuvan pikkujouluherkun.
Satu / Rauharentola - -

5 kommenttia “Colaporsas

  1. Hyvältä näyttää. Englanniksi tämä on kuulemma pulled pork ja hauska suomennos tästä jonka kuulin oli nyhtöpossu. En ole suuri lihan ystävä, mutta tää oli tosi hyvää. <br />
    <br />
    Tytti

    1. Meillä ollaan lihansyöjiä isolla L:llä ja tämä yksi suosikeista ja maistuu takuuvarmasti myös meidän pikkuväelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *