5 feng shuin elementtiä

En ole koskaan ajatellut feng shuita, fengshuita (en ole varma edes oikeasta kirjoitusasusta) sen tarkemmin kuin hiukan leikillisesti vitsaillen. Mutta oikeastihan muinaisen kiinalaisen feng shuin tavoitteena on luoda tila,  joka mahdollistaa chi tai qi – maailmankaikkeuden energian – virtaamisen luonnollisesti. Yksi tapa saavuttaa tämä on täyttää kotisi tervettä tasapainoa tuovalla viidellä feng shui elementillä: vesi, metalli, tuli, maa ja puu.

Täysin järkeenkäypää eikö? Sillä usein epätasapaino johtaa negatiivisiin vaikutuksiin ja tasapaino postiivisiin vaikutuksiin. Näin jokapäiväisessä elämässä niin miksei myös sisustuksessakin?

 

feng%20shui%202%20009.jpg

 

Yllätyksekseni huomasin, että itse asiassa nuo elementithän löytyy oikeastaan varmaan jokaisesta kodista. Meillä 4 viidestä elementistä löytyi jo sisustuksesta ja se puuttuva viideskin löytyi kaapista ja on nyt uudelleensijoitettu. Ne eivät varmaankaan ole kaikki oikeisiin ilmansuuntiin sijoitettuna mutta siinä onkin se oppimisen paikka. Ja niin mielenkiintoiselta tämä vaikuttaa, että aion ehdottomasti perehtyä siihen lisää.

 

Veden elementissä on kyse rikkauden, runsauden ja sujuvuuden tasapainosta. Veden elementtiä voi tuoda sisustukseen käyttämällä sinistä tai mustaa väriä. Mutta ainakin minä kaipaan sitä oikeaa vettä. Lapsuudenkodissani meillä oli sellainen pöytäsuihkulähde, jossa vesi solisi kauniisti. Sellaista olen silloin tällöin kaivannut myös omassa kodissani.

 

feng%20shui%20005.jpg

 

Metalli elementti auttaa opettamaan voimaa, tarkkuutta ja riippumattomuutta. Metallisten kynttilänjalkojen, vatien ja tarjottimien lisäksi metalli elementin voi tuoda kotiin valkoisella ja harmaalla värillä.

 

feng%20shui%20010.jpg

 

Tuli elementti tuo paljon energiaa, intohimoa, ja edistää ilmaisun luovuutta.Tämän elementin saa kotiin kynttilöin ja takan avulla. Seuraavan kerran, kun poltan kynttilöitä niin mietin sijoittelun uudelleen. Tulen värejä ovat punainen, oranssi, voimakas keltainen, violetti ja vaaleanpunainen.

 

feng%20shui%202%20005.jpg

 

Maa elementti auttaa luomaan ravintoa, tietoa ja vakautta elämään. Tämän elementin kaivoin esiin kaapista vanha lahjaksi saatu ”suolatuikku”. Tämän elementin voi tuoda kotiinsa myös kivillä ja väreillä kuten vaaleankeltaisella ja vaaleanruskealla.

 

feng%20shui%20006.jpg

 

Puu elementtiin  liittyy luonnollinen kasvu ja elinvoimainen terveys. Tämän elementin läsnäolon saat vihreän ja ruskean värin lisäksi kokopuisilla huonekaluilla, puuesineillä tai vaikkapa puidenoksilla kauniisti maljakkoon aseteltuna.

 

feng%20shui%20008.jpg

 

Kuinka  sinä olet tietoisesti tai tiedostamattasi tuonut 5 feng shui elementtiä sinun kotiisi?

 

NOTE! Tänään klo. 23.59 päättyy Home & Garage arvonta, joten vielä ehdit osallistumaaan. Arvontaan pääset tästä.

Satu / Rauharentola - -

4 kommenttia “5 feng shuin elementtiä

  1. Uskon feng shuihin, vaikken olekaan perehtynyt siihen sen enempää. Meiltä nuo viisi elementtiä löytyvät enimmäkseen värien muodossa (vesi, metalli), mutta tuli, maa sekä puu löytyvät ihan oikeasti, eli tuikkujen, kivien ja puisten huonekalujen muodossa. <br />
    <br />
    Olen huomannut, että huonekalujen sijoittelu vaikuttaa feng shuihin. Muistaakseni edellisessä kodissamme kokeilimme olohuoneessa vaihtaa hieman huonekalujen järjestystä, ja siitä tuli heti jotenkin huonot vibat; tuntui, ettei &quot;ilma&quot; päässyt kunnolla kiertämään tilassa. Kun palautimme vanhan järjestyksen, myös tuo ongelma poistui. Eli uskon myös siihen, että huonekalujen sijoittelulla on vahva rooli sen suhteen, kuinka hyvin feng shui omassa kodissa totetuu : ). <br />
    <br />
    Kiva postaus, kirjoita ihmeessä aiheesta enemmän!

  2. Kivasti tiivistetty feng shui -paketti. 🙂 En tiennytkään, että noita elementtejä voi tuoda ihan vain väreillä. Meillähän koko koti on mustaa, valkoista ja harmaata. Kaikki nuo mainitsemasi elementit löytyivät, olen ne ihan tiedostamattani tänne laittanut. Ilmankos meillä onkin ihanan levollinen tunnelma kotona. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *