Lampukas

Etsin työpisteen päälle ensisijaisesti modernia ja yksinkertaista pöytävalaisinta, joka olisi väritykseltään valkoinen. Suunnitelman muutti kuitenkin Huuto.netissä törmäämäni modernisti vintage Lampukas pöytävalaisin, johon rakastuin päätä pahkaa. Tiedän, että vanhojen valaisimien ostaminen on aina riskibisnestä ja varsinkin näkemättä ja kokeilematta. Koska kysymys ei kuitenkaan ollut suuren suuresta summasta päätin ottaa riskin ja tein tarjouksen valaisimesta, jonka tiesin kuuluvan meille.

Ja muutamaa päivää myöhemmin hain postista laatikkoa, jonka sisältä tämä ihanuus paljastui. Tämä Lampukas lienee 1970-1980 luvulta ja on erittäin hyvinpidetty ja säilynyt. Muutamia pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta se on virheetön.

 

DSC_0175%20lampukas.jpg

 

DSC_0170%20lampukas.jpg

 

DSC_0169%20lampukas.jpg

 

Tästä lampusta innostuneena mulla olisi muutama muukin retrovalaisin haaveissa. Oletko sä ostanut retroja/ vintage valaisimia ja miten ne toimii? Ja miten onnistuu niiden modernisointi eli esimerkiksi maalaus?

 

DSC_0168%20%282%29%20lampukas.jpg

 

P.S. energiansäästölamput sopii parhaiten näihin valaisin vanhuksiin, eipä pääse valaisin kuumenemaan liiaksi.

 

Valoisaa viikonloppua.

 

 

6 kommenttia “Lampukas

    1. Meillä oli mun lapsuudessa kotona niitä pyöreitä Lampukkaita, sellaisia, kun löytäisin niin maalaisin ja laittaisin stereoiden ja minimiehen huoneisiin.

  1. Ihanan persoonallinen valaisin ja täytyy sanoa, että jos jaksaa nähdä edes vähän vaivaa etsimisen kanssa, niin Huuto.netistä tekee välillä tosi hyviä löytöjä.

    1. Kiitos Hanna. Valaisin tuo juuri sopivasti kerroksellisuutta ja juurikin sitä persoonallisuutta ja sen lisäksi se sopii meille kuin nenä päähän. Huuto.net on varsinainen aarreaitta mutta se vaatii aikaa ja vähän vaivaa. Mutta välillä se vaiva kyllä palkitaan. Tykkään uudesta tarjous vaihtoehdosta jolla voi rohkesti tarjota sitä summaa, jonka on valmis maksamaan.

  2. Mahtava löytö! Näyttää tosi nykyaikaiselta ja retrolta yhtä aikaa! 🙂 Kivaa viikonloppua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *