Lukijan kotona: Lorun kotona

”Mä inspiroidun usein eniten sellaisista kodeista joiden sisustustyyli on varsin kaukana omastani. Tänään starttaa LUKIJAN KOTONA postaussarja ja sen aloittaa tämä ihastuttava koti, jossa aika pysähtyy jo ulko-ovella .
-Satu

 

Tässä kodissa asuu rakentaja-miehensä ja ekaluokkalaisen tyttärensä kanssa Tuuni & Lorun suunnittelija Susanna Toivanen.

 

veranta2.jpg

 

Vanha puutalo on rakennettu vuonna 1956 ja tuon ajan henki onkin voimakkaasti läsnä jokaisessa huoneessa. Vanhat esineet yhdistettyinä itse ja muiden käsityöläisten tekemiin esineisiin luovat kodin persoonallisen ilmeen. Susanna rakastaa vihreää ja punaista, joten näitä värejä löytyy melkein joka huoneesta.

 

eteinen.jpg

 

Taloon sisääntultaessa astutaan lasiverannan läpi. Talvella kylmä veranta pääsee oikeuksiinsa keväällä ilmojen lämmetessä kun aurinko valaisee vanhoja sormipaneeleita. Täällä Susanna syö auringon lämmittäessä lounaan ja juo iltapäiväkahvit. Kesällä ikkunalaudoilla kasvavat tomaatit ja yrtit.

 

veranta1.jpg

 

veranta.jpg

 

Olohuone on perheen yhdessäoloaluetta. Koska työ on tässä perheessä myös harrastus, iltaisin sohvannurkassa valmistuu erilaisia projekteja muun perheen touhutessa ympärillä. Tällä hetkellä valmistumassa on pitsimatto aikuisten makuuhuoneeseen.

 

olohuone5.jpg

 

olohuone1.jpg

 

olohuone.jpg

 

olohuone3.jpg

 

olohuone2.jpg

 

olohuone4.jpg

 

Keittiö on kodin sydän! Pöydän ääreen kokoontuu välillä kolmihenkinen ydinperhe, välillä pöydän jatkopalat otetaan käyttöön ja pöytä katetaan myös kahdelle jo omissa kodeissaan asuville isommalle sisarukselle ja muutamalle naapurin lapselle.

 

keitti%C3%B61.jpg

 

keitti%C3%B6.jpg

 

keitti%C3%B62.jpg

 

keitti%C3%B67.jpg

 

keitti%C3%B63.jpg

 

keitti%C3%B64.jpg

 

(Kuvat ja teksti: Susanna Toivanen)

 

3 kommenttia “Lukijan kotona: Lorun kotona

    1. Punainen ei ole koskaan ollut mun lempiväri sisustuksessa mutta tässä Susannan kodissa punainen näyttää ihanan raikkaalta ja kuten sanoit hyvältä. Tästä kodista tulee vaan niin hyvälle tuulelle.

    2. Kiitos Saara?<br />
      Punainen on myös mieheni lempiväri. Punainen oli hänen valintansa sohvien väriksi. Itse olisin näin isojen huonekalujen kohdalla valinnut hillitymmän värin, mutta olen tyytyväinen että en runnonut tahtoani läpi? Kesällä punainen hehkuu auringossa ihanasti ja syksyn tullen se tuo kaivattua lämpöä. Koska olen myös voimakkaasti jouluihminen, alkaa joulu hiipiä olohuoneeseemme jo lokakuun alussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *