DIY savitarjottimet

Keskiviikko oli taas sellainen päivä, että pää täyttyi luovista ajatuksista, ja oli vaan pakko päästä toteuttamaan itseään. Niinpä kaivoimme lasten kanssa palan savea ja annoimme ajatusten virrata ja käsien muovata. Tässä idea johon säkin rakastut ihan varmasti. Onko sulla hetki aikaa heittäytyä luovaksi, jos vastasit kyllä koitahan tätä ideaa.

 

DSC_0204%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tätä varten tarvitset:

  – luonnollista ilmassa kuivuvaa savea
  – kaulin
  – veitsi
  – leivinpaperia
  – maalia tai lakkaa

 

DSC_0202%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0206%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Kauli savesta leivinpaperin päällä sopivan kokoinen ja paksuinen levy. Mä käytin painamiseen Eero Aarnion Evergreen vaaseja, jotka sattuivat olemaan juuri sopivan kokoisia mutta yhtä hyvin mallin voi suunnitella itse ja leikata sen irti levystä. Tasoitta reunat ja halkeamat vedellä. Kastele savi sormella samalla korjaten ja pehmentäen esimerkiksi reunoja. Käytä pilliä tai muuta lieriömäistä kappaletta tehdäksesi reiän tarjoitiimeen. Anna ”kiekon” kuivua 48 tuntia, käännä sitä kuivumisen puolessa välissä. Hio reunat ja käsittele tarjotin haluamallasi tavalla. Koska kyseessä on kuitenkin käsityö älä tee siitä liian siloiteltua vaan annan työnjäljen näkyä. Mä lisäsin tarjottimiin lopuksi ripustusnauhat, joihin pujoittelin muutamat puuhelmet.

 

DSC_0214%20rauharentola.jpg

 

DSC_0213%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Savitarjottimien käytössä vain mielikuvitus on rajana. Mä yhdistin kauniin mattamustan tarjottimen Kube Designin rosoiseen TUIkube kynttilälyhtyyn. Varsin toimiva yhdistelmä eikö?

 

Suukkoja sunnuntaihin <3.

 

4 kommenttia “DIY savitarjottimet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *