Arvotaan ainakin yksi kotimainen joululahja

Ehkä oletkin jo törmännyt somessa yrityksen nimeltä Me We alkuun panemaan tapahtumaan nimeltä Ainakin yksi kotimainen joululahja. Jos et niin kerrottakoon, että tämän tapahtuman kultainen ajatus on saada suomalaiset ostamaan suomalaisia tuotteita ja samalla tuoda esille suomalaista työtä, yriitäjyyttä ja lähituotantoa.

Myös Fiskarsissa tähän asiaan oli paneuduttu ja saimmekin mukaan listan, joka oli täynnä hyviä vinkkejä suomalaisten lahjojen hankintaan. Aikaisemmassa Fiskars aiheisessa postauksessa jaoinkin teille jo muutaman kotimaisen joululahjavinkkini. Sen lisäksi sain arvottavakseni valitsemani kotimaisen tuotteen. Valintani oli helppo,  2 kappaletta lasikattauksen klassikkoa. Oiva Toikan Kastehelmi -sarja sai alkunsa 1964, kun idea Kastehelmen lasipisaroilla koristellusta pinnasta syntyi. Toikka halusi peittää puristelasiin väistämättä jäävät saumakohdat. Näin kehittyi kokonaan uusi pintastruktuuri, joka korostaa lasin elävyyttä ja valon heijastumia. Ajaton Kastehelmi sopii moneen tyyliin ja kotiin. Ja se henkii samalla vahvasti suomalaisuutta.

 

DSC_0340%20rauharentola.jpg

 

Kahden Iittalan Kastehelmi kynttilälyhdyn arvontaan osallistut kertomalla kenelle tämän suomalaisen lahjan antaisit ja miksi? Arvonta alkaa nyt ja päättyy 28.11.2015 klo.23.59. Arvottavien kynttilälyhtyjen väri tulee jouluyllätyksenä saajalleen.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

 

DSC_0347%20rauharentola.jpg

 

DSC_0349%20rauharentola.jpg

 

 

Klikkaa itsesi myös mukaan Ainakin yksi kotimainen joululahja -tapahtumaan ja kannusta lähipiiriäsi tekemään samoin.
 
 
 
Mietitkö sinä joulupaketteja hankkiessasi lahjojen kotimaisuutta, ja joko pukinkontista löytyy vähintään yksi kotimainen tuote?
 
Tunnelmallista viikonloppua.
 
 
(Yhteistyössä: Fiskars Village)

 

111 kommenttia “Arvotaan ainakin yksi kotimainen joululahja

 1. Antaisin äidilleni joululahjaksi. Nämä ovat niin kauniita ja valinta on helppo kelle menisi. Äidilläni näitä ei ole vielä yhtään.

 2. Antaisin äidilleni. Vaikka hänellä jo monenlaista tuikkukuppia onkin, näitä hän ei vielä omista. Ja vaihteluahan ei voi olla liikaa 🙂

 3. Mummulle antaisin lahjaksi. Hän niin tykkää tuosta kastehelmi sarjasta 🙂 vaikkakin hänellä ei taida olla yhtään noita tuikkuja, silti olisi ihana antaa hänelle tälläinen lahja.

 4. Miniälleni antaisin, sillä hän kerää Kastehelmisarjaa. Yritän kaikissa hankinnoissani ostaa aina kotimaista. Se on meidän suomalaisten velvollisuus, että saataisiin pidettyä täällä työpaikkoja.<br />
  Mukavaa joulun odotusta!

 5. Antaisin toisen ulkomailla asuvalle ystävälle ja toisen antaisin itseni. Nämä olisivat silloin &quot;ystävyystuikut&quot;, ja voisimme muistaa toisemme aina, kun kipon nähdemssämme. Erityistä olisi vielä se, että ulkomailla asuvalla ystävälläni olisi kodissaan jotain kotimaista.

 6. Antaisin äidilleni. Hän pitää Kastehelmestä ja osti kannellisen säilytysrasian itselleen joululahjaksi. Tuikkuja hänellä ei ole.

 7. Ilahduttaisin näillä tytärtäni, joka pitää sarjasta paljon. Kotimaisuus on aina hyväksi, osti sitten mitä tahansa tuotetta.

 8. Lähettäisin hyvälle ystävälle toiselle puolelle suomea. Paketteihin on jo kääritty Iittalaa tyttärelle, mutta enemmänkin voisi varmasti ajatella kotimaisuutta lahjoja hankkiessa.

 9. Antaisin lahjan perheelleni. Laittaisin mukaan viestin, jossa kehottaisin sytyttämään kynttilät aina!, arkisinkin yhteisiin ruokailuhetkiin, jotta tulisi juhlan tuntua. 🙂 – Jokainen eletty päivä on muiston arvoinen! –

 10. Siskolleni antaisin nämä. Lahjoja ostaessani mietin sitä, mitä lahjan saaja haluaisi. Lasten toiveet eivät useinkaan ole suomalaisia, mutta aikuiset sen sijaan saavat useinkin suomalaisen tuotteen.

 11. Pukinkontista löytyy useampikin kotimainen lahja 🙂 Kastehelmen tuikut antaisin äidilleni tuomaan päiviin iloa ja valoa!

 12. Itselleni antaisin tällä kertaa. Lahjoiksi olen näitä ostellut yhdelle jos toisellekin vuosikausia, koska ovat kauniita ja budjettiin sopivia.

 13. Antaisin nämä ihanat tuikut äidilleni jöuluna,sillä hänen äidillään oli Kastehelmi sarjaa.Tuikut ilahduttaisivat ja herättäisivät varmasti äidissäni mukavia lapsuuden muistoja.Ehkä sitten aikanaan minä saisin ne häneltä muistoksi 🙂

 14. Vain muutama joululahja on vasta hankittu, mutta niistä löytyy jo kaksi kotimaista tuotetta ? kastehelmet on kauniita ja antaisin ne lahjaksi siskolleni joka on hetki sitten muuttanut omaan kotiin ?

 15. Antaisin tuikut lahjaksi äidilleni. Hän pitää sarjasta kovasti, mutta näitä tuikkuja hänellä ei ole. Kotimaisuus on tärkeä kriteeri lahjojen valinnassa.

 16. Perheelleni antaisin lahjaksi. En ole vielä hankkinut joululahjoja, mutta varmasti joku kotimainenkin tulee ostettua 🙂

 17. Itselleni, koska olen näiden tuikkujen ja muiden uusien kastehelmien myötä ihastunut sarjaan vaikken siitä ennen pitänyt.

 18. Kyllä, suosin suomalaista ja kastehelmi on yksi suosikeistani. Anoppini tietää ihastukseni ja hän on minua useamman kerran niillä ilahduttanut. 🙂 Itse veisin kastehelmet mummulleni. Hänkin ilahtuisi taatusti! 🙂

 19. Antaisin lahjaksi tyttärelleni, hän pitää kovasti Kastehelmi -sarjasta.<br />
  Ja kyllä suosin kotimaista aina kun mahdollista 🙂

 20. Antaisin nämä ihanan ajattomat kauniit kynttilälyhdyt ihanan ajattomalle äidilleni ja tyttäreni mummolle. Hän jos joku osaa arvostaa kotimaista laatua. Mitä enemmän minullekkiin on ikää tullut sitä enemmän arvostan kotimaisuutta, käsitöitä ja itsetekemisen taitoa. Muutama joululahja on jo aloitettu tekemään itse ja muutama kotimainen tuote on jo pakattu joululahjapaperiin 🙂

 21. Antaisin tämän koiranhoitajallemme, joka on hoitanut koiraamme useasti tämän vuoden aikana kun olemme olleeet lomalla. Tämä olisi aivan mahtava kiitos hänelle! 🙂

 22. Antaisin tuikut lahjaksi ystävälleni koska hän arvostaa suomalaista muotoilua ja pitää erityisesti kastehelmi-sarjasta.

 23. Annan mielelläni lahjaksi elämyksiä tai esimerkiksi lahjakortin hierojalle tai kosmetologille. Myös suomalainen design on turvallinen valinta lahjaksi, sillä se menee harvoin pois muodista. Nämä tuikut tosin jäisivät itselleni, sillä kerään kyseistä sarjaa. 🙂

 24. Antaisin lahjaksi tyttären perheelle jouluna.Pienet kynttilät valaisevat kauniisti, toivon valoa perheelle- toivottavasti lääkitys auttaa. Toki suomalaista tuotetta antaa mielellään lahjana, hankinnassa ja toivomuksissa on montakin sellaista lahjaa.

 25. Lahjat vielä ostamatta, mutta aina löytyy kotimaisia lahjoja, esim Iittalaa. Tuikkukipot lähtisivät tyttärelle, jos onni olisi myötä 🙂

 26. Soisin tämän kauniin kotimaisen lahjan siskoni joulua valaisemaan. Tiedän että hänellä on ollut raskas vuosi ja toivon että hän ehtii rauhoittua joulun aikaan &hearts;

 27. Kastehelmi tulisi itselleni :). Minulla on kaksi Kastehelmeä ikkunalaudalla ennestään, mutta se on kutsunut kolmatta jo ikuisuuden, enkä ole saanut aikaiseksi hankkia. Ostan lahjaksi paikallisia tuotteita.

 28. Tämän kotimaisen antaisin tyttärelleni joka juuri on muuttanut omaan kotiinsa ja ainakin yhden muun kotimaisen eli Jopiin peflettejä saa anoppi 🙂

 29. Ihan itselleni ottaisin nämä kauniit lyhdyt, sillä emme ole vuosiin enää aikuisten kesken jakaneet lahjoja jouluna.<br />
  Meillä käydessään myös sukulaiset &amp; ystävät saavat ihailla oman perheen ohella näistä : )

 30. Antaisin joululahjaksi naapurilleni, joka on piristänyt ja ollut vertaistukena koko vuoden. Olemme molemmat yh-äitejä ja olemme auttaneet toisiamme välillä lasten hoitamisessa. Naapurini rakastaa kynttilöitä ja aina kun olemme käyneet heillä on ollut kynttilöitä palamassa.

 31. Antaisin tämän mieheni siskolle, hän osaisi varmasti arvostaa, kotimaista ja ajatonta lahjaa. Olen jo hankkinut kotimaisia tuotteita lahjaksi, esim. Lapseni kummitädille olen hankkinut korun suomalaiselta käsityöyrittäjältä.

 32. Itselleni joululahjaksi antaisin, koska olen muulle suvulle ostanut Kastehelmi-tuikkuja monena jouluna. Olen suuri kotimaisen lasin ystävä, monenlaista löytyy, muttei Kastehelmi-tuikkuja.

 33. Kummitytölle antaisin lahjaksi. Ei joululahjaostoissa ehkä ensimmäisenä ole mielessä kotimaisuus, mutta toisaalta usein ne ovat kotimaisia, kun on niin hyvä tarjonta sopivista lahjoista. Ja ainahan klassikot ovat ikisuosikkeja, esim. Nanson yöpaidat tai Reino-tossut jne.

 34. 73-vuotiaalle äidilleni vaikkapa joululahjaksi. Kastehelmet sopisivat mitä mainioimmin heidän edustavaan olohuoneeseensa.

 35. Antaisin äidilleni, koska hän on minulle joskus aikoinaan antanut kahdet tällaiset minulle. Aika antaa vastapalvelu hänelle! Sopisi mukavasti nyt jouluun! 🙂

 36. Antaisin nämä äidilleni – hän rakastaa kynttilöitä ja vaikka omistaakin kaikenlaisia tuikkukippoja ja -kuppeja, ei niitä hänen mielestään voi olla liikaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *