DIY paloasemasänky lastenhuoneeseen & Lightbox

Minimies on pieni reipas palomiehiä ihannoiva kolmevuotias, ja hänen suuri haaveensa oli saada oma paloasema liukumistankoineen ja paloletkuineen. Tuota haavetta me lähdimme toteuttamaan diy idealla skandinaavisen yksinkertaiseen tyyliin. 80×140 sänky rakennettiin 9mm:stä vanerista 48×98 lankusta. Ainoastaan sängyn pohjasäleikkö ostettiin valmiina. Vaikka suunnitelmat vaihtuivatkin projektin edetessä tiuhaan, ei mies poran päässä onneksi hermostunut. Lopputulos on ihan meidän näköinen yksinkertaisen pelkistetty mutta silti minimiehen toiveet huomioiva kokonaisuus.

 

DSC_0361%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0340%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Sänky on ns. puoliparvi ja sängyn alle jää n. 110cm korkea tila, paloasema. Liukumistanko toteutettiin vaatetangosta ja paloletku rakentui kengännauhaan pujotetuista käsittelemättömistä puuhelmistä ja hyppynarun muovisesta päästä, joka spraymaalattiin mustaksi.

 

DSC_0334.jpg

 

DSC_0358%20%283%29%20rauharentola.jpg

 

Paloaseman kyltiksi ja samalla yövaloksi valikoitui A5 kokoinen Lightbox, joka löytyi www.juhlahumua.fi -verkkokaupasta. Lightbox on 6 AA -paristoilla tai verkkovirtasovittimella (eivät sisälly pakkaukseen) toimiva led valotaulu, johon voi  itse kirjoittaa haluamansa tekstin, taulun mukana tulevilla kirjaimilla. Näitä on nyt vilahdellut monessakin paikassa eikä turhaan, sillä varsin monikäyttöisiähän ne ovat.

 

DSC_0371%20%283%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0352%20rauharentola.jpg

 

DSC_0378%20rauharentola.jpg

 

Jostain kummasta syystä me molemmat innostumme näistä lastenhuoneiden sisustusprojekteista ihan älyttömästi. Ehkäpä siksi, että niissä luovuus ja mielikuvitus saa kukkia loputtomasti. Ja lapsen vilpitön ilo on se, joka palkitsee, se todella palkitsee.

 

(Yhteistyössä:www.juhlahumua.fi)

8 kommenttia “DIY paloasemasänky lastenhuoneeseen & Lightbox

  1. Kertakaikkisen hieno ja veikeä paloasemasänky. Pienenä poikana tuo olisi ollut oma unelma. Upea!

    1. Kiitos Jani ♥. Tämä on meidän näköinen toteutus, mahdollisimman yksinkertainen mutta rakennettu juuri sellaiseksi kuin pieni palomies toivoi. Paloaseman yläkerrassa nukutaan ja alakerrassa ollaan valmiina toimintaan, kun hälytys tulee.

  2. Upea! Vierastan kaikenlaisia teemasänkyjä ja kerrossängytkin tuntuvat silmään monesti turhan massiivisilta mutta tämä on mah-ta-va! Täyttää paloaseman kriteerit kirkkaasti ja on kuitenkin levollisen ja tuoreen näköinen! Wau!

    1. Kiitos Annukka, teemasängyt ei oikein ole munkaan juttu mutta tämä kyllä toimii.Olemme itsekin tyväisiä lopputulokseen.

  3. Voi vitsit kun hieno! Kyllä pikkumies on varmasti onnessaan. Me ostettiin Ikeasta kerrossänky ja siihen olis tarkoitus tehdä myös jotain tuunausta ettei ole ihan tavallisen näköinen. Saa nähdä mitä keksitään kunhan saadaan ensin sänky maalattua valkoiseksi.

    1. Kiitos J.Meilläkin oli ensin tarkoitus rakentaa valmiiseen runkoon mutta laskeskeltusmme tämä oli kannattavampi ratkaisu vaikka runkokin olisi ostettu käytettynä. Kiva projekti kaiken kaikkiaan. Jään odottomaan teidän projektin etenemistä ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *