DIY daybed FIN kuormalavoista

Yhteistyö Lassila & Tikanoja

 

Mä olen päättänyt, että tänä kesänä en aio hukata yhtään aurinkoista kesäpäivää. Jokaista aurinkoista päivää vietetään, kuten se olisi viimeinen laatuaan tänä kesänä. Jo pitkään on suunnitelmissa ollut daybed ajatus sai tuulta alleen ja projekti toteutettiin yhteistyössä Lassila & Tikanojan kanssa. Viidestä FIN kuormalavasta, mustasta terassi- ja kalusteöljystä, muutamista ruuveista ja 6cm:stä petauspatjasta syntyi meidän terassin ehdoton helmi daybed, jossa auringosta nauttii moni yksin tai yhtäaikaa.

 

DSC_0178%20%282%29.jpg

 

Ensin kuormalavat käsiteltiin mustalla terassiöljyllä. Me lähdimme hakemaan hiukan rouheampaa lopputulosta, joten emme hioneet tai muutoin käsitelleet lavoja ennen öljyämistä. Käsittelyn jälkeen lavat aseteltiin 2×2 päällekkäin ja yläpään lavan alle laitettiin n. 1/3 lavan mittainen pala korottaamaan päätyä. Se ruuvattiin kiinni sekä ylempään että alempaan lavaan. Keskelle korotettua osaa kiinnitettiin vielä laudanpätkä tukemaan korotusta. Tämän jälkeen olikin patjan ja somisteiden vuoro.

 

Rauharentola%20Collage.jpg

 

Rauharentola%202%20Collage.jpg

 

Somisteina tässä aikaisemmin trikookudematoista tekemäni tyynyt, sekä näpsäkästi ylösalaisin kääntämäni vanha kukkaruukku, joka toimittaa apupöydän virkaa varsin onnistuneesti vai kuinka?

 

DSC_0141%20%282%29.jpg

 

DSC_0162%20%282%29.jpg

 

DSC_0130%202.jpg

 

DSC_0139%20%282%29.jpg

 

Instassa ja Facebookissa on käynnissä tämän kevään kuumin DIY -kisa, johon ehdit vielä hyvin mukaan. Lataa Instagramiin hahstagilla #lavaskaba kuva jostakin itsetekemästäsi kierrätyshenkisestä huonekalusta, käyttöesineestä tai vaikkapa tilataideteoksesta.  Teoksen muodolla ei ole väliä. Pääasia, että olet tehnyt sen itse ja siinä on käytetty ainakin osittain kierrätysmateriaaleja. Voit myös osallistua kilpailuun Facebookin kautta lähettämällä kuvasi yksityisviestillä Lassila & Tikanojalle. Yksityisviestinä lähetetyt kuvat julkaistaan lavaskaba -albumissa Facebookissa.  Kilpailun voittaja julkaistaan 22.5.2016 Lassila & Tikanojan sivuilla ja täällä blogissa. Ja niin palkintona tässä kisassa on kuormalavoja kotiinkuljetuksella, kuinkas muutenkaan. Kilpailun tarkemmat ohjeet ja säännöt löydät täältä.

 

Lempeää  sunnuntai-iltaa <3

 

Yhteistyössä: Lassila & Tikanoja

4 kommenttia “DIY daybed FIN kuormalavoista

  1. Ei vitsit miten magee! Meillä olisi lavojakin ylimääräisenä, mutta terassissa ei riitä kokoa daybedille eikä sohvalle, kun ruokailuryhmä halutaan siinä pitää… Täytyy vissiin aloittaa terassin laajennus 😀

    1. Kiitos Jossu &hearts;. Meillä pääterassi on pitkä ja kapea, mutta tuohon jälkeenpäin rakennettuun lisäosaan daybed sopi loistavasti. Viime vuoden palvellut purje vaihdettiin samalla riippuvarjoon niin saatiin yhtenäisempi kokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *