Takapihan ZEN & diy vinkki

Pyydäpä jotakuta kertomaan sinulle mitä Zen tarkoittaa, tulet todennäköisesti saamaan ainutlaatuisen ja kovin henkilökohtaisen vastauksen. Vaikka Zen onkin lyhenne Zen buddhalaisuudesta,  siitä on myös tullut sana kuvaamaan pyrkimystä päästä  johonkin, joka on rauhoittavaa jonka äärellä voi keskittyä omiin ajatuksiinsa. Tässä välillä kovinkin hektisessä maailmassa, jokainen meistä etsii varmasti  tapoja lisätä hieman Zeniä omaan elämäänsä. Mulle tärkeitä tärkeitä rauhoittumisen elementtejä on raikas ulkoilma, kivet ja elävä tuli. Ja siksi mä rakensinkin oman zen hetkeni takapihalle syksyn pimenevään iltaan. Pieni rauhallinen ja rentouttava hetki kiireisen päivän päätteeksi.

 

DSC_0001%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0022%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0021%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tätä hetkeä varten askartelin kivituikut omalta takapihalta löytyneistä kivistä. Sen lisäksi tarvitsinkin vain tuikun, kuumaliimaa ja palan kaksipuoleista teippiä tuikun kiinnittämistä varten. Jos itse päätät tehdä tälläisen ja haluat käyttää sitä sisätiloissa suosittelen kiinnittämään kivitornin kuumaliimalla jollekin palamattomalle alustalle kuten esimerkiksi pienelle seinä- tai lattialaatan palalle, jossa se pysyy tukevasti pystyssä. Ja tässäkin on hyvä muistaa, että elävää tulta ei koskaan saa jättää vartioimatta.

 

DSC_0041%20rauharentola.jpg

 

 

Millainen on sinun zen hetkesi?

4 kommenttia “Takapihan ZEN & diy vinkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *