Seittii

Aamu-ulkoilu raikkaassa syysaamussa on syysloman parhautta. Lapset halusivat askarrella jotain tulevaa Halloweeniä silmällä pitäen. Ja vaikka kyseistä juhlaa ei meillä liiemmälti vietetäkään suuntasimme aamulla metsään askartelurisuja keräämään. Perinteiset Halloween askartelut räikeine väreineen ei oikein ole mun juttu ja niinpä me askartelimme jotain vähän hillitympää kuitenkin teemassa tiiviisti pysyen.

 

DSC_0237%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tätä askartelua varten tarvitaan kasa keppejä ja mielellään paksuhkoa kauniin luonnonsävyistä villalankaa.

 

DSC_0227%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Tee kepeistä tähti ja sido se keskeltä tiukasti kiinni. Tässä kohden meidän 4-6- vuotiaat askartelijat tarvitsivat hiukan aikuisen apua. Muu homma sujuikin sitten leikiten.

 

DSC_0234%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Kudo (pyöritä) villalangasta seittiä keppien ympärille melko tiuhaan ja pidä lanka kokoajan tiukkana, jotta lopputulos on mahdollisimman seittimäinen. Päättele seitti solmulla ja lyhennä tarvittaessa keppejä.

 

DSC_0247%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0238%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0251%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Seitin voi halutessaan ripustaa ripustusnauhalla vaikka ikkunaan tai mikäli seitti on suuri voi siitä tehdä ovikoristeenkin. Kaunis luonnonvärinen seitti istuu varmasti moneen kotiin.

 

Tehdäänkö teillä Halloween askarteluja?

2 kommenttia “Seittii

  1. Kiva idea! Meillä askartelee lähinnä vain äiti, aina jotakin pientä juttua haluan kokeilla. Lapset ei ainakaan vielä ole kauheasti innostuneet juuri minkäänlaisesta askartelusta, paitsi sellaisesta mihin kuluu rutosti teippiä ja pahvia 😉

    1. Anteeksi heti näin kärkeen Suvikukkasia, että vastaaminen tähän kommenttiin on kiireen keskellä unohtunut. Mä jaan kanssasi sun tuon tunteen askarteluista lasten kanssa teippiä ja pahvia kuluu meilläkin rutosti ja siihen vielä kun lisätään "hiukan" silputtua paperia niin on askartelut kohdillaan. Välillä jo onneksi innostuvat muustakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *