Viimehetken vinkki: DIY sormilyhty Halloween juhliin

Sähköpostiini kopsasti jo tovi sitten kysely askarteluideoista/somisteista, jotka sopisivat aikuisten Halloween juhliin. Koska Halloween kuuluu siihen juhlakategoriaan, joita meillä ei oikeastaan vietetä niin pää takoi tyhjää hyvien vinkkien osalta. Eilen lamppu kuitenkin syttyi tai sammui ja syntyi tämä idea tämän kauden hitti askartelutuotteesta soodataikinasta.

 

DSC_0370%20%282%29%20rauharentola%20sorm

 

Soodataikinaa varten tarvitset:

1dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä
 
*
Sormia varten lisäksi:
kuorittuja kokonaisia manteleita
sopiva kynttilälyhty tai kippo
askartelumaaleja
kynsilakkaa
kuumaliimaa
 
 
Mittaa aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes taikina alkaa paksuuntumaan. Älä kuitenkaan anna taikinan paksuuntua liikaa, riittää että seos puuromaista. Jos taikinasta tulee liian kiinteää, se murenee leipoessa kuivuutensa vuoksi helposti.

Kun taikina on kiinteää, siirrä se kulhoon. Taputele se varovasti kiinteäksi palloksi. Varo ettet polta sormiasi.Laita kostea liina/harso kulhon päälle ja anna taikinan jäähtyä viileässä hetki. 
 
 
DSC_0363%20%282%29.jpg
 
 
Muotoile taikinasta sormenmallisia ja aseta kuorittu kokonainen manteli kynneksi. Sormet kovettuvat huoneen lämmössä, kun annat niiden kuivua yön yli. Mutta mikäli aikataulusi on tiukka voit myös paistaa ne 75 asteisessa uunissa reilun tunnin verran sormien paksuudesta riippuen. Sormia kannattaa käännellä  paistoajan puolessa välissä, jotta ne kuivuu tasaisesti.
 
Anna sormien jäähtyä ja maalaa ne ihonvärisellä askartelumaalilla. Lakkaa mantelikynnet. Kiinnitä sormet yksitellen kuumaliimalla valitsemaasi kynttilälyhtyaihioon. (Mulla oli tässä pohjana sellainen muovinen lyhtykynttilän kippo.)
 
 
DSC_0393%20%284%29.jpg
 
 
Happy Halloween, kun sen aika koittaa.

2 kommenttia “Viimehetken vinkki: DIY sormilyhty Halloween juhliin

    1. Kiitos :-), manteleita lakatessani piti kyllä hetken miettiä, että onkohan mulla kaikki muumit laaksossa. Välillä on kiva käydä kuitenkin "rajan takana" Ei tämä elämä niin vakavaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *