Askartele seinäkoriste puuhelmistä

Eräs lukijani lähestyi minua sähköpostilla inspiroiduttuaan joulumobile postauksestani. Hän kaipaili ideaa vielä hiukan yksinkertaisemmasta mobileversiosta, jonka voisi asettaa roikkumaan joko ikkunaan tai seinälle. Helposti joulupakettiin sujahtava malli olisi kuulemma toiveiden täyttymys. Nuo kaikki toiveet huomioiden ryhdyin suunnittelutyöhön, hyödyntäen niitä materiaaleja, joita en aikaisempaan projektiini tarvinnutkaan. Pieni metallirengas, harmaaksi ja luonnonvalkoiseksi maalaamiani puuhelmiä ja kalastajalankaa. Helminä tässä voi käyttää yhtä hyvin käsittelemättömiä puuhelmiä tai värillisiä puuhelmiä. Askartelu onnistuu hyvin myös lasten kanssa, pujotteleminen toimii samalla hienomotoriikka harjoituksena.

 

DSC_0200%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Ja näin homma toimii:

Maalaa tai käsittele puuhelmet ja anna kuivua

Leikkaa kalastajalangasta sopivan pitkä pätkä ja kiinnitä se kaksinkerroin metallirenkaaseen.

Pujottele helmet kaksinkertaiseen lankaan esimerkiksi päättelyneulaa apunasi käyttäen.

Kiristä lanka renkaan yläpäähän ja solmi kiinni.

Leikkaa ripustuslanka sopivan mittaiseksi ja tee solmu lankojen päähän.

 

DSC_0206%20%284%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0202%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Samalla tekniikalla pieniä puurenkaita ja pienen pieniä puuhelmiä käyttämällä saisi myös kauniita kuusenkoristeita.
Taidanpa kokeilla niitä seuraavaksi.

 

Haluaisitko sinä jakaa omat jouluiset askartelu- tai sisustusvinkkisi blogissani? Mikäli innokkaita ideoiden jakajia löytyy niin joulukuun joutuessa jaan ideoitanne lukijalauantaissa kolmena peräkkäisenä joulukuun lauantaina. Laita rohkeasti sähköpostia ja kerro ideastasi.

 

Kivaa keskiviikkoa.
Inspiroidutaan yhdessä.

 

(Tuotteet saatu osana yhteistyötä: Sinelli Oy)

 

6 kommenttia “Askartele seinäkoriste puuhelmistä

  1. Hei!<br />
    <br />
    Todella kaunis tuo tiilitapetti. Olen etsinyt itselleni samanlaista, mistähän mahtaisi saada? 🙂

    1. Moikka Josefiina. Tapetti on Vallilan New England sarjan tapettia. Me ostimme sitä aikoinaan Kodin Terrasta. Google varmaan osaa kertoa onko sitä vielä saatavana jossakin. Ihanaa Joulua &hearts;.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *