DIY joulukorttiripustin

Mä uskon perinteisen joulukortin voimaan ja toivon, että niitä tänäkin jouluna jokunen postilaatikkoomme kolahtaa. Haluan myös laittaa saamamme joulukortit kauniisti esille ja sitä varten askartelinkin helpon joulukorttiripustimen. Ripustimen tekoa varten tarvitsin pätkän puurimaa (hyödynsin tässä aikaisemman projektin tähteeksi jäänyttä ohutta vanerin pätkää), askartelumaalia, puuvillanarua, liimaa ja kuviollista paperia. Lisäksi otin mukaan pieniä puupyykkipoikia ja muutaman havunoksan somisteeksi.

 

DSC_0282%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0276%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Maalasin riman mustalla askartelumaalilla ja kiinnitin siihen puuvillanarun sekä ripustusnaruksi että korttinaruiksi. Narujen päähän piirsin ja leikkasin kuviollisesta paperista yksinkertaiset kuuset. Koska käyttämäni paperi oli sen verran ohuempaa liimasin kaksi palaa yhteen ja sain niistä tukevammat. Yhtä hyvin koristeet voi tehdä vaikkapa hamahelmistä tai fimo massasta. Oikeastaan mitä painavampi koriste on sitä paremmin se pitää narun suorana.

 

DSC_0289%20%282%29%20rauharentola.jpg

DSC_0288%20%282%29%20rauharentola.jpg

DSC_0287%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Havuilla voi halutessaan koristaa niin roikkuvia koristeita kuin itse naruakin. Sekä niiden että tulevien joulukorttien kiinnitys onnistuukin sitten kätevästi pienillä puupyykkipojilla, joita löytyy mm. askartelukaupoista.

 

DSC_0298%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Joulun jälkeen koristeet voi kätevästi korvata jollakin muulla teemaan sopivammalla ja ripustaa naruihin vaikkapa valokuvia tai mitä ikinä keksiikään.

 

DSC_0300%20%283%29%20rauharentola.jpg

 

Onko sinulla tapana laittaa joulukortit esille?

2 kommenttia “DIY joulukorttiripustin

  1. Meillä on myös tapana laittaa esille saadut joulukortit. Itsekin niitä taas lähetän jonkun verran ja toivon joka vuosi niitä itse saavani myös :)<br />
    Perinteisesti olen teipannut kortit kodinhoitohuoneen oveen siinä järjestyksessä kuin olemme ne saaneet ja tuosta on tullut mukava joulukoriste ihan itsestään :)<br />
    Tänä vuonna voisinkin kehittää jotain tämän tapaista – katsotaan saanko aikaiseksi vai mennäänkö taas vanhalla tavalla.<br />
    Kivaa joulun odotusta!

    1. Kyllä perinteinen joulukortti ilahduttaa ihan erityisellä tavalla. Ja kauniit kortit on kiva saada esille kauniisti. Ja totta ne toimivat hyvin joulukoristeena : ).Meillä ne vaan on liian usein jääneet kasaksi pöydän päälle. Ihanaa joulun aikaa myös sinulle &hearts;.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *