Tee rannekoru helposti puisesta juomasekoitintikusta

Siro ja kauniin yksinkertainen rannekoru syntyy helposti puisesta juomasekoitustikusta, joka kahvitikkunakin tunnetaan. Niitä löydät mm. askarteluliikkeistä mutta toki voit käyttää myös kierrätysmateriaalia.

 

DSC_0256%20%283%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0233%20%282%29.jpg

 

Keitä kattilassa vettä ja lisää tikut kiehuvaan veteen. Varaa joitakin ylimääräisiä tikkuja sillä osa tikuista saattaa rikkoutua prosessin aikana. Keitä tikkuja n. 40 min, jonka jälkeen nosta ne pois vedestä pihdeillä. Leikkaa halutessasi päät suoriksi. Muotoile keitetty tikku ympyrän muotoon ja laita se kuivumaan juomalasin sisään reunoja myötäillen, jolloin kuivuessaan tikku saa kauniin pyöreän muodon. Anna kuivua yön yli. Poista ”kiekurat” lasista ja hio tarvittaessa päitä. Koristele haluamallasi tavalla; maalaamalla, washiteipein, lempi kynsilakallasi tai vaikkapa timanttitarroin.

 

DSC_0255%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0241%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

DSC_0253%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Nämä rannekorut maalasin askartelumaalilla, jonka jälkeen laitoin maalin päälle matta akryylilakkaa. Se tekee maalipinnasta vedenkestävän ja siksi lisää käyttömukavuutta huomattavasti. Valkoiseen ripottelin lakan päälle vielä hiukan valkoista kimalletta tuomaan lisää tekstuuria.

 

DSC_0238%20%282%29%20rauharentola.jpg

 

Muksaa maanantaipäivää ja ihanaa alkanutta vuotta vielä kertaalleen.

 

 

 

 

 

3 kommenttia “Tee rannekoru helposti puisesta juomasekoitintikusta

  1. Voi miten hauska idea! En tiedä tulisiko koruna käytettyä, mutta omassa päässä alkoi heti ideointi muuhun diy-tuunailuun. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *