DIY joulutähti

DIY joulutähti, se riisuttu versio tämän joulun somehitistä henkaritähdestä, joka nimensä mukaan on rakennettu joko muovisista tai metallisista henkareista. Tuo hittitähti on kuitenkin omaa makuuni aivan liian koristeellinen, kuten hyvin arvata saattaa.

Tämä oma versio syntyi joulukukan korvaajaksi, viemisiksi/lahjaksi ystäväperheeseen pikkuruisiin jouluihin. Askartelu käy kädenkäänteessä, vain vähän kuumaliimaa ja sommittelua. Niin simppeliä se on.

DIY joulutähti

DIY joulutähti

Tämän tähden tekemiseen tarvitset:

  • puutikkuja pitkiä ja ohuita ns. kahvitikkuja
  • kuumaliimaa
  • havunoksa
  • puuhelmiä
  • kukkarautalankaa
DIY joulutähti kahvitikuista

Liimaa puutikuista kaksi viisisakaraista tähteä ja asettele ne kuvan mukaisella tavalla päällekäin ja liimaa ne kuumaliimalla yhteen. Kieputa ohuella kukkarautalangalla havunoksa keskelle tähteä ja laita rautalangan päihin vielä pienet puuhelmet. Voit halutessasi lisätä ripustuslangan ja vaikkapa vielä tuikkuvalotkin.

Tähden voi halutessaan ripustaa seinälle, ikkunaan tai vaikkapa oveen. Parasta tässä mallissa on se, että tikkuja ei tarvitse ryhtyä pilkkomaan vaan oman tähden voi rakentaa yhden kokoisista tikuista, joita saa askartelutarvikkeita myyvistä liikkeistä ja myös isompien markettien kertakäyttötavaroiden osastolta.

Tähtien lisäksi kahvitikuista saa muuten tehtyä ihan mahtavia ja persoonallisia rannekoruja, vaikkapa joululahjaksi. Poimi ohje mukaasi täältä. Ja vinkkaa ihmeessä, jos olet keksinyt näistä tikuista vielä jotain ihan muuta. Aika moni tikku vielä odottaa pääsevänsä muukaan johonkin askartelu projektiin.

Millainen on sinun näköinen joulutähti? Koristeellinen vai hiukan simppelimpi?

Lue myös herkulliset joulunajan askarteluohjeet kuten joulukorttiteline ja joulusukat.

4 kommenttia “DIY joulutähti

  1. Juuri tätä olen kaivannut! Selkeämpää, minimalistisempaa versiota henkaritähdistä, jotka ovat liian tingelitangeliblingblingejä minun makuuni. Kahvitikut? Tarkoitatko niitä lusikankorvikkeita, sekoitustikkuja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *